Labelprinterapplicatie voor macOS en Linux

Nog een Dymo- of Zebra-labelprinter uit een ver verleden? Niet weggooien, u kunt gewoon de laatste labels opmaken met LPrint. Dan moet u wel over macOS of Linux beschikken, dat dan weer wel. Welke oude hardware verdient volgens u nog nieuwe drivers?

Cups-printsysteem-lead-developer Michael Sweet heeft Apple verlaten, meer dan tien jaar nadat Cups door Apple was ingelijfd. Hij wilde een nieuwe start, sommigen wijten het aan het veranderen van de gpl-licentie van Cups naar Apache, maar LPrint heeft ook een Apache-licentie, dus dat zal het niet zijn. Nee, soms wil je gewoon eens wat anders.

Samen met zijn vrouw ontwikkelt hij nu het LPrint-systeem, een software-labelprintpakket voor Linux en macOS. Het is een print-spooler specifiek voor labelprinters en volgens de aankondiging op zijn blog moeten alle Dymo- en Zebra ZPL-labelprinters het doen. We zijn benieuwd. Mocht ie nog in de kast verstoffen omdat ie na Windows 95 niet meer werkte, misschien doet ie het nu toch weer op uw Macbookje of Linuxbakje. 

'Wie wat bewaard heeft wat'  zullen we maar zeggen. Waar zou u nog graag eens werkende drivers voor willen zien op uw flitsende moderne besturingssystemen?


--

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-28T07:50:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.