Automatische spraak-naar-tekstomzetting?

Dit artikel delen:

Dat lijkt toch superhandig: een belletje met deze of gene en niet meer te hoeven notuleren omdat het gesprek automatisch opgenomen wordt. Een geschenk uit de digitale hemel?

Uit een onderzoek naar de Google Phone App, of de applicatie die je laat bellen, heeft 9to5Google weten te halen dat er mogelijk een opnamemogelijkheid komt in versie 44 van de app. De app zou ook de teksten kunnen transcriberen, wat natuurlijk heel fijn is voor mensen die het anders allemaal niet onthouden.

Maar dat zorgt ook voor vragen: hoe gaat Google dat juridisch dichttimmeren? Het bedrijf maakte het eerder al zo goed als onmogelijk om andere belopnamefuncties nog uit te voeren. 

Op zich heeft het bedrijf daarover nagedacht door een disclaimer weer te geven aan de beller, waarna een stem beide partijen duidelijk maakt dat er een opname gemaakt wordt. 

Toch zit daar de vernieuwing niet in, nee die zit echt in de directe transcriptie waar vermoedelijk de onderliggende techniek van de Live transcriptie-app in gebruikt wordt, waarbij gebruikers realtime ondertiteling krijgen van hun gesprek, bijvoorbeeld met iemand die slechthorend is.

Of dit inderdaad in nummertje 44 aangezet wordt is nog niet duidelijk, maar zorgt het voor een stille revolutie in de manier van bellen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-30T08:36:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.