Schiet uw werkgever ook tekort bij thuiswerken?

Om het coronavirus (Covid-19) in te dammen, wordt werknemers verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar nog lang niet elke organisatie beschikt over een geschikte ict-oplossing om hierin te faciliteren. Dit leidt bij ict-leveranciers tot een explosieve groei aan vraag naar remote-oplossingen, waaronder bij het Belgische AXS Guard.

‘Momenteel worden we naar aanleiding van het coronavirus overbevraagd naar oplossingen voor veilig remote of thuiswerken’, laat AXS Guard weten. De Belgische ict-leverancier merkt dat veel organisaties niet voorbereid zijn op het verzoek van de overheid om de werknemers zo veel mogelijk thuis te laten werken.

Zo werkt personeel soms alleen op een desktop en is er intern een tekort aan bedrijfslaptops. Bovendien lukt het organisaties niet om snel een thuiswerkoplossing op te zetten. En ook brengt dit (ad hoc) thuiswerken veiligheidsrisico’s mee voor werkgevers. Laat staan dat de investering voor een remote-oplossing gebudgetteerd is.

En hoe is dat bij u? Ondersteunt uw werkgever uw thuisomgeving afdoende? Of moet u het allemaal zelf maar uitzoeken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T15:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.