Opmars van de belevingswinkel in it

Premium-winkels voor zakelijke technologie

Apple Premium Partner-winkel van Lab9 in Brussel.

Lab9 opent een eerste echte Apple-belevingswinkel in ons land. Maar ook andere ketens, zoals CoolBlue openen volop fysieke winkels. Zakelijke technologie krijgt er telkens de nodige aandacht én vierkante meters.

Lab9 Stores, ‘s lands grootste Apple Premium Reseller, opent de allereerste Apple Premium Partner-winkel in ons land. Het nieuwe winkelconcept is gevestigd in Gare Maritime te Brussel.

Klanten kunnen er terecht voor Apple-toestellen, accessoires, trainingen en herstellingen. Lab9 investeerde acht ton in de vestiging. Er wordt ongeveer drie miljoen omzet per jaar verwacht in de opstartperiode en de tewerkstelling van tien personen.

Lab9 Stores beschikt hiermee in totaal over 27 fysieke winkels en een webwinkel, maar deze vestiging is met zijn 570 m² wel veruit de grootste. De dienstverlening van de winkel komt overeen met de andere Lab9-winkels. Een winkel is per definitie een b2c-concept, maar hier is er ook een b2b-afdeling gericht op scholen en bedrijven, en er is ruimte voor opleidingen.

Naast de opleidingen, kunnen geïnteresseerden er steeds langsgaan voor advies rond de recentste Apple-producten en accessoires en om herstellingen te laten uitvoeren. ‘Met het gebouw in Gare Maritime bevinden we ons op een centrale plek’, stelt Geert Coolman, ceo van Lab9 Group. ‘Er zijn heel wat appartementen rondom het gebouw en er werken zesduizend mensen op de site. Deze nieuwe hub-benadering zien we als een mooie opportuniteit.’

Coolblue

"De nieuwe winkels die opengaan, pakken het groots aan"

Lab9 Stores is van plan om te blijven investeren. ‘Er zullen zeker nog winkels bijkomen. Ook bestaande Lab9-winkels zullen omgebouwd worden tot het nieuwe Apple Premium Reseller-concept’, klinkt het.

Het lijkt wel of de fysieke it- of pc-winkel, met aandacht voor ook andere producten en accessoires, aan een opmars bezig is. Zo is ook Coolblue van plan om, ondanks de toenemende kosten, dit jaar minstens twee nieuwe fysieke winkels te openen in België. Dat is natuurlijk ook voor hun aanbod rond elektronica, maar zakelijke gebruikers zijn eveneens een belangrijke doelgroep voor Coolblue. Er komt deze zomer al zeker een nieuwe Coolblue-vestiging in Mechelen, in winkelpark Malinas. Elektro- en multimediaketen Fnac opende vorig jaar dan weer een nieuwe winkel in het Woluwe Shopping Center.

Natuurlijk zijn er de voorbije jaren ook heel wat zaken gesloten, en vaak ging het dan ook om kleinere pc-winkels. Maar de nieuwe winkels die opengaan, pakken het vaak wel groots aan. En beleving staat daarbij voorop. Ook voor een zakelijk publiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-05T12:03:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.