Nieuw logo van Firefox herkenbaar genoeg?

Dit artikel delen:
Firefox

Firefox heeft weer een wijziging van zijn logo doorgevoerd, eentje die voor het gevoel 'steviger' lijkt. De vos is eigenlijk niet meer herkenbaar in een van de logo-stijlboeken. Is Firefox nu niet te generiek?

Of zit het toch iets anders? Ja, het zit als volgt: Firefox wordt een soort van paraplubeeldmerk zonder de herkenbare vos. De browser behoudt wel zijn herkenbare troetelbeestje en andere onderdelen die wel onder Firefox vallen, zoals Firefox Send, Monitor en Lockwise, krijgen herkenbare kleuren afgeleid van het bovenliggende Firefox-logo.

Verwarrend? Wellicht, maar uiteindelijk is en blijft de browser een soort van Reinaart de Vos. Hoe dat allemaal exact zit en uitgedacht is, is terug te lezen in een lange blogpost op Mozilla's blog.

Onder dat hele systeem zitten allerlei geometrische vormen, kleurovergangen en een modern font. Met het nieuwe systeem is het ook makkelijk andere logo's die bij de Firefox-producten behoren te ontwerpen. Nou ja, u zegt het maar: is het wat?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T09:46:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.