Hoe houdt u uw huis op orde?

Inmiddels bestaat er een groot aantal opties om het huis met behulp van domotica in een smart home om te toveren. Om al die diensten te bedienen, heeft u verschillende mogelijkheden, zoals een Google Home, Amazon Echo, Philips Hue, Nest, EcoBee4, IFTTT et cetera. Alleen samenwerken ho maar.

Ergens in 2012 wilde iemand wat meer controle over zijn Philips Hue-set en maakte daar een hobbyprojectje van. Inmiddels is dat hobbyproject uitgegroeid tot Home Assistant en zijn er ruim 70.000 IoT-enthousiastelingen die meewerken aan het project om de 'slimme' thuisgadgets te bedienen.

HASS.io is te installeren op allerlei besturingssystemen, maar een Raspberry Pi 3 in een meterkast hangen is waarschijnlijk de handigste optie. U heeft dan direct een lokaal draaiende server waar u zelf de baas bent over uw privacy, maar er is inmiddels een open bèta die via AWS draait met mogelijk in de toekomst een betaalde dienst voor interactie met Alexa en Google Assistant.

Al met al is uw dinsdag nu alweer vergooid doordat u zo'n ding wilt opzetten. Extra vroeg naar huis. Of toch niet. Als u uw huis automatiseert, hoe doet u dat thuis?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-12T08:56:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.