Startups zijn banenmachine

Start up

Dealroom bericht dat startups sinds 2016 twintigduizend nieuwe banen hebben opgeleverd. Ook het aantal Nederlandse 'unicorns' is toegenomen, inmiddels zijn het er vijftien volgens het rapport. Het grootste deel van de startups is een tech-bedrijf. Tel uit onze winst?

Het zijn imposante cijfers in techstartupland: 4311 techstartups die samen 108.000 banen leveren sinds 2008. Samen zorgden ze voor 44 miljard aan omzet en bevindt 66 procent van de startupbanen zich buiten Amsterdam, maar dat kunt u misschien beter zelf even doornemen in een lijvig rapport, opgesteld door dealroom.co, TechLeap.nl (voorheen Startup Delta) en CBRE.

Nederland deelt de 'unicorn'-ranglijstplaats met Zweden. Bovenaan in Europa staat nog steeds het Verenigd Koninkrijk met 74 unicorns, maar die cheaten natuurlijk een beetje omdat ze Engelstalig zijn. De Duitsers hebben er zo'n 30 en Frankrijk slechts 13. Daarmee staan Zweden en Nederland boven onze Franstalige zuiderburen. België komt helaas niet voor in de lijst.

Kunnen we onze winst inmiddels uittellen? Of ziet de toekomst er wellicht iets minder rooskleurig uit (en waarom dan)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-11T07:51:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.