Aanstaande Surface draait wellicht Android-apps

Dit artikel delen:

Tablets, flaptops of fablets, hoe je het beestje ook wil noemen: de dual-screen-Surface waar Microsoft al maanden in het geheim aan werkt, draait vermoedelijk ook Android-apps. Mooie ontwikkeling naar 'convergence' van applicaties?

Het apparaat waar Microsoft aan werkt, heeft als codenaam Centaurus en kan vermoedelijk Android-apps draaien als onderdeel van Microsofts nieuwe Windows Core OS-systeem of WCOS. Het nieuwe OS moet onder andere een Chromebook-alternatief worden en ook op lichtgewichtsystemen draaien.

Toch zou het ondersteunen van Android-apps wel een bijzondere draai van Microsoft zijn, omdat het bedrijf daarmee ook zijn eigen Universal Windows Platform minder belang toekent. Het zou ook betekenen dat Android-apps zonder Google Play moeten kunnen functioneren, wat betekent dat Microsoft een eigen appstore in het leven moet roepen.

Qua technische specificaties heeft de Centaurus vermoedelijk 10-nm processors van Intel, bezit het misschien ook 5G-verbindingsopties en heeft het apparaat twee schermen en wellicht zelfs een aanzet tot vouwbare schermen.

Wat vindt u van de mogelijkheid dat Microsoft misschien Android-apps gaat ondersteunen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T10:18:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.