Outsourcers plannen ruim duizend aanwervingen

Vooral Accenture, Capgemini en Cegeka in België werven volop aan

Jonge en oude medewerkers

It-outsourcingbedrijven als Accenture, Capgemini, Cegeka en Dimension Data zijn volop op zoek naar nieuw volk. Accenture en Cegeka plannen beide dit jaar zelfs 250 aanwervingen, terwijl andere het wat rustiger aandoen. De meest gezochte profielen zijn en it’ers en ingenieurs. Computable.be deed een rondvraag in de markt. In totaal gaat het in it-outsourcing nog dit jaar zeker om meer dan duizend vacatures.

Als it’er heb je eigenlijk de keuze tussen twee werkgevers: enerzijds kan je aan de slag bij een it-afdeling of je komt terecht bij een it-dienstverlener. Ook in de tweede categorie zitten de jobs in de lift, zo blijkt. Uit cijfers van Whitelane Research bleek onlangs dat bijna de helft van de (grote) Belgische bedrijven inzake it meer willen gaan outsourcen. Die intentie heeft zijn weerslag op de arbeidsmarkt.

Het was dienstverlener Capgemini die deze week in een persbericht aankondigde dat het nog dit jaar in ons land 170 nieuwe aanwervingen plant. Dit om in te spelen op de verschillende nieuwe projecten, waarvoor een groot aantal profielen zullen nodig zijn. ‘De meest gezochte profielen (bachelors of masters) zijn ingenieurs, it en voor Capgemini Consulting gaat het om management consultants’, zo klinkt het bij Capgemini.

Accenture, Dimension Data & CTG

Capgemini is zeker geen alleenstaand geval, zo leert een rondvraag van Computable.be. We vonden nog een aantal andere outsourcers en it-diensten bedrijven die dit jaar nog volop willen aanwerven. ‘Ruw geschat mikken wij op ongeveer 250 aanwervingen dit jaar in België en Luxemburg. Maar ons fiscaal jaar begint in september waardoor de aantallen nog niet definitief zijn’, vertelt Philippe Ruttens, marketing & communications manager bij Accenture. Ook bij Accenture ligt de focus op technologische profielen zoals rond DevOps, Salesforce en cloud, naast specifieke sectoren zoals de financiële sector.

Daarnaast zijn er nog enkele andere outsourcingbedrijven die flink wat aanwervingen plannen in ons land. Een bedrijf als Dimension Data wil ongeveer honderd mensen aantrekken. De profielen gaan van junior tot senior engineers in netwerk, security en unified communications, goed voor ongeveer 70 procent van de aanwervingen. Verder worden nog administratieve en sales profielen aangetrokken.

Bij CTG gaat het eveneens om een honderdtal aanwervingen. ‘Het gaat bij ons vooral om test consultants, CRM consultants, Validatie consultants, itsm specialisten en business en functioneel analisten’, aldus Bob Daelman, managing director bij CTG.

Cegeka: groei ondersteunen

Bij Cegeka werden dit jaar al een honderdtal aanwervingen gedaan. ‘We hopen er dit jaar nog 150 te doen. We hebben een aantal projecten binnengehaald en daarvoor zijn we nog op zoek naar veel extra talent’, vertelt Nathalie Lenaerts van Cegeka. Ook hier moeten de aanwervingen helpen om de groei te ondersteunen. Cegeka is, vaak meer dan andere it-dienstverleners, actief in diverse domeinen van it-outsourcing.

Dit alles bevestigt dat de outsourcing-markt een people business is. Aanwervingen gebeuren vooral in functie van projecten die op stapel staan. Maar opvallend is dat de meeste outsourcers toch ettelijke tientallen aanwervingen plannen in ons land. Bij CSC vonden we een zestigtal vacatures. Bij RealDolmen staan momenteel een vijftigtal vacatures online. Bij Econocom en CGI een dertigtal en bij Atos een tiental. Al kunnen die aantallen nog oplopen, vermits het maar om een momentopname gaat.

Beperkte aanwervingen

Sommige dienstverleners zijn voorzichtiger. Een outsourcer als Getronics gaf aan om nieuwe profielen te zoeken in functie van sales en business development. ‘Technische competenties hebben we voldoende, maar als we volop aanknopen met groei zullen we ook hierin investeren’, vertelt Daniel Minschart, die vrij recent ceo Belux is bij Getronics.

Niet iedereen is overigens even enthousiast. Bij IBM, dat onlangs aankondigde om ruim tweehonderd medewerkers te laten gaan, lijkt het aantal aanwervingen eerder beperkt. Bij BT klonk het dan weer dat ‘er geen specifieke cijfers voor Benelux bekend zijn’.  Op de website van BT vonden we één vacature: voor een contract, commercial & bid support manager. Of hoe de aanwervingsplannen van Belgische outsourcers grondig kunnen verschillen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-01T11:39:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.