22 Belgische securitybedrijven om te volgen

Innovatie en groei rond cybersecurity in België

Dit artikel delen:
Security onderzoek digital forensics

Inzake cybersecurity zit er in ons land veel kennis en innovatie. Samen met Best Startup.eu selecteert Computable België de lijst van ‘22 Belgische securitybedrijven en -organisaties to watch’.

Regelmatig beiden we met Computable een marktoverzicht. Zo brachten we onlangs nog 150 Belgische techjuwelen in kaart.

Deze keer zoeken we het iets specifieker met 22 keuzes voor in België gevestigde cybersecurityspecialisten. ‘Deze startups en bedrijven hanteren verschillende benaderingen in hun industrie om te innoveren, en zijn stuk voor stuk de moeite waard zijn om te volgen’, oppert Mark Kendall van Best Startup.eu.

Het gaat om een selectie van bedrijven die verschillen van grootte en insteek: van startups tot meer gevestigde merken. Allemaal opereren ze actief in of vanuit ons land of er zijn ontstaan. Het zijn dus niet de klassieke securitynamen als Checkpoint Software, Eset, Sophos of Fortinet, maar bedrijven met een Belgische inslag.

Innovatie (van strategie tot producten), groei, management en maatschappelijke impact vormen de criteria. In de reeks bevinden zich ook vzw’s en onderzoeksinstellingen met internationale uitstraling. De lijst is niet exhaustief, en wil vooral een idee geven van de innovatie die er vanuit ons land gebeurt op het vlak van cybersecurity.

Het overzicht van Computable baseert zich grotendeels op de lijst van Best Startup.eu, al werd hij hier en daar aangepast en aangevuld.

22 Belgische securitybedrijven en -organisaties to watch

1. Intigriti
Intigriti is een bug bounty-platform. Het zorgt voor online veiligheid bij hun klanten door middel van hun aanbod van en diensten via ethische hackers.

2. Sweepatic
Sweepatic Platform levert attack surface management aan klanten en partners, waardoor ze proactief beschermd worden tegen cyberaanvallen. 

3. Codific
Codific bouwt softwareoplossingen voor klanten met specifieke eisen op het gebied van gegevensbescherming.

4. Rhea Group
Rhea Group is een internationale onderneming die op maat gemaakte technische oplossingen rond systeemontwikkeling en beveiligingsdiensten aanbiedt.

5. Exclusive Networks
Exclusive Networks biedt wereldwijde cyberbeveiliging en cloud-oplossingen, en diverse diensten, waaronder logistiek, financiering en leasing.

6. SecurIT
SecurIT is een specialist in identity & access management. 

7. TrustTeam
TrustTeam is it-partner met oplossingen op het niveau van infrastructuur en software.

8. Davinsi Labs
Davinsi Labs is een bedrijf in beveiligingsoplossingen en -diensten voor ondernemingen.

9. NextAuth
NextAuth specialiseert zich in mobiele gebruikersauthenticatie.

10. Nviso
Nviso, opgericht door een groep beveiligingsprofessionals werkzaam zijn in de it-beveiligingsindustrie, levert diensten onder het motto ‘prevent, detect, respond’.

11. Ecso
De European Cyber Security Organisation (Ecso) is als non-profitorganisatie de contractuele tegenhanger van de Europese Commissie voor de uitvoering van het contractuele publiek-private partnerschap rond cyberbeveiliging.

12. Trasys Internationaal
Trasys biedt advies, integratie en technische oplossingen voor de publieke sectoren en voor onder meer energie-, nuts- en productiebedrijven. In oktober 2015 werd de Trasys Groep overgenomen door de NRB groep.

13. Axs Guard
Axs Guard levert it-beveiligingsoplossingen zoals firewall, cloud-, applicatie- en toegangsbeveiliging voor onder meer kmo’s en de publieke sector.

14. Socrai
Socrai biedt een online platform dat gebruikers bewustmaakt over de gevaren van cyberveiligheid.

15. Sevocomm
Sevocomm is een ingenieurs-, beveiligings- en adviesbedrijf met specialisatie in telecom. Het bedrijf bevindt intussen onder de QPO Group.

16. CSI Tools
CSI Tools biedt audit, analytische en security software applicaties, voor toegangsbeheer en toegangscontrole voor SAP-omgevingen. 

17. Orditech
Orditech houdt zich bezig met netwerk, audit, consultancy, netwerkbeheer, architectuur, cybersecurity met software- en infrastructuurdiensten.

18. Phished
Phished is een ai-gedreven platform dat zich richt op de menselijke kant van cyberbeveiliging. Het bedrijf werd dit jaar door Computable België uitgeroepen tot Tech Startup of the Year.

19. Procsima
Procsima is een service management en adviesbedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity, gegevensbescherming, it-architectuur en GDPR.

20. Deltalink
Deltalink is een distributeur van netwerken, datacommunicatie en cybersecurity-oplossingen. Hun portfolio bevat toepassingen als firewalls, voip-telefonie, opslag en wireless lan van onder meer aanbieders als Fortinet, G-data, F-secure en Qnap.

21. The Security Factory
The Security Factory omschrijft zichzelf als ‘een familie van pentest professionals’. Het bedrijf biedt informatiebeveiligingsdiensten en -oplossingen voor organisaties.

22. Cosic
De onderzoeksgroep Computerbeveiliging en Industriële Cryptografie, kortweg Cosic genoemd, is een internationaal actieve onderzoeksgroep bij de vakgroep Elektrotechniek van de Katholieke Universiteit Leuven, onder leiding van Bart Preneel, die onlangs werd uitgeroepen tot Computable it person of the year.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-19T11:09:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.