Intuo helpt bij talentontwikkeling

Dit artikel delen:
talent

Talent ontwikkelen op een professionele en persoonlijke manier is overduidelijk een markt die in de lift zit. Talent is vaak schaars, veranderingen gebeuren razendsnel en het coachen, trainen en begeleiden van medewerkers staat bij steeds meer bedrijven op de radar. Intuo, een start-up uit Gent, floreert dan ook in dit segment met hun online talent suite en wist de afgelopen maanden steeds meer klanten te overtuigen. Tijd om wat dieper in het verhaal van deze start-up te duiken.

Een goede twee jaar geleden werd het talent van de twee co-founders, waar al snel een derde bij kwam, gecombineerd. Technisch talent, ambitie en een hands-on mentaliteit vonden mekaar. Enkele maanden later kwam er een vierde persoon bij en was het kernteam van Intuo gevormd.

‘De nood van organisaties en bedrijven aan continue educatie, dat is onze bestaansreden’, geeft Tim Clauwaert, één van de co-founders, aan. ‘Vanaf het begin waren we overtuigd van het feit dat we de volledige ontwikkeling van mensen binnen hun professionele omgeving moesten ondersteunen. Persoonlijke groei van mensen en de ambitie van de organisatie op elkaar afstemmen, daar draait het bij ons om. De traditionele talent en performance-management systemen konden dat naar ons gevoel onvoldoende bieden, vandaar dat we ruime kansen zagen voor Intuo, zegt Clauwaert. 

Competenties evalueren en bijscholen

Traditionele talent en performance-management systemen konden dat naar ons gevoel onvoldoende bieden, is de mening van Intuo-ceo Tim Clauwaert.

‘Onze software moet je eigenlijk bekijken als een dashboard’, meent de ceo. ‘Bedrijven kunnen de competenties van hun medewerkers in kaart brengen, evalueren en daarna gaan bijschaven via ons systeem. Een win/win creëren tussen het bedrijf en de werknemer daar draait het bij Intuo om. Medewerkers laten groeien, gelukkig houden en motiveren, dat is de gedachte achter onze software.’

Begeleiden van bedrijven

‘Dat er nood aan onze oplossing was en dat er een markt voor is, bleek al snel’, vervolgt de ceo. ‘Dat er een markt was voor ons product ontdekten we door heel veel gesprekken aan te knopen met bedrijven en hen te laten intekenen op een online oplossing die er eigenlijk nog niet was’, kijkt Clauwaert even terug naar de beginfase.

‘Ondertussen staat onze oplossing er: We bieden software om continue feedback onder elkaar te ondersteunen, niet enkel onder collega’s maar ook buiten het bedrijf. Ook het creëren van transparantie met betrekking op de persoonlijke-, team- en organisatie objectieven zit in onze suite verweven. Omdat veel bedrijven moeite hebben om een dergelijke cultuur te installeren, biedt onze software ook coaching tussen een teamlid en zijn coach aan. We gaan dus heel wat verder dan veel andere pakketten’, geeft de co-founder aan. 

Voet aan de grond in VS

Ook bij investeerders kwam Intuo op de radar. Het bedrijf wist eerder dit jaar 850.000 euro op te halen bij enkele privé-investeerders en PMV. ‘Door deze investeringsronde hebben we onze groei kunnen versnellen’, zegt Clauwaert. ‘Ondertussen tellen we veertien medewerkers, laten we ons kernteam bijstaan door een coach en hebben we klanten over heel Europa. Ook in de VS hebben we al een voet aan de grond. Internationaal hebben we alvast stevige ambities. Om nog een versnelling hoger te schakelen zijn we steeds op zoek naar lokale partners die onze oplossing regionaal mee op de markt willen zetten. We moeten immers snel groeien,’

Schaalbaar en transparant

Om ook in de toekomst het engagement van de medewerkers binnen bedrijven te verhogen, gelooft Intuo rotsvast in technologie. ‘Persoonlijke ontwikkeling en geluk stimuleren kan via onze technologie’, geeft Clauwaert aan. ‘Wij geloven dat technologie echt een facilitator kan zijn in deze omwentelingen die we zien binnen de economie. Dan heb ik het over de continue veranderende economie, het zoeken naar zinvol werk, de globalisering en digitalisering van het werken’, besluit de directeur.

Dat ze met hun online talent suite op de goede weg zijn, bewijst de Gentse start-up elke dag. Klanten als Mobile Vikings, Thomas Cook en Teamleader hebben zich al laten overtuigen. Het systeem is ondertussen stevig geschaald om ook grote organisaties een meerwaarde te kunnen bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-02T10:49:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.