Process miningbedrijf Celonis komt met gratis versie

SaaS-bedrijf Celonis brengt een gratis versie uit van zijn process miningsoftware. De vrij te gebruiken telg krijgt de naam Snap mee en is bedoeld voor individuen en het midden- en kleinbedrijf.

Het doel van Snap is om process mining bekender te maken bij het grote publiek, zodat het makkelijker wordt voor individuen en mkb's om aan de slag te gaan met de zogenaamde 'bedrijfstransformatiesoftware'. Met de gratis versie van Celonis Intelligent Business Cloud kan iedereen daarmee aan de slag.

Process mining

"Algemeen valt te zeggen dat speciale algoritmes, al dan niet met behulp van kunstmatige intelligentie, door de data grasduinen om specifieke trends, patronen en andere details aan het licht te brengen. "

Process mining is onderdeel van procesmanagement waarbij bedrijfsmatige processen worden geanalyseerd, in hoofdzaak door het 'slim' koppelen van eventlogs. Algemeen valt te zeggen dat speciale algoritmes, al dan niet met behulp van kunstmatige intelligentie, door de data grasduinen om specifieke trends, patronen en andere details aan het licht te brengen. Het doel is om uiteindelijk de efficiëntie van de bedrijfsvoering te verhogen en te begrijpen hoe de processen in elkaar zitten en waar eventuele verbeterpunten zijn.  

De verschillende processen in een process mininingoperatie bestaan uit onder andere procesanalyse waarbij logbestanden gefilterd en geordend worden en het verwezenlijken van processen of procesbepaling om toekomstige acties in gang te zetten. Dit kan gaan van de bekende it-gerelateerde processen, maar ook de meer traditionele bedrijfsprocessen kunnen baat hebben bij process mining, zoals bedrijven in distributie en logistiek of de maakindustrie.

Verschillende soorten process miningsoftware worden ontwikkeld door een twintigtal commerciële bedrijven. Daarnaast bestaan ook verschillende opensourceoplossingen, zoals TU/e-spinoff ProM Tools.

Celonis

Celonis heeft zijn hoofdkwartier in München en bestaat sinds 2011. Het bedrijf meldde onlangs een omzet van 100 miljoen dollar en een verdubbeling van het aantal werknemers waarmee de onderneming op zo'n 800 werknemers komt. Inmiddels heeft Celonis de zogenaamde 'unicorn-status' gekregen waarmee het een waardering van minimaal een miljard dollar heeft. 

Het bedrijf wist in juni 2018 nog een investering van 50 miljoen dollar binnen te halen in een B-serie investeringsronde met Accell en 83North als hoofdinvesteerders. In oktober 2018 kwam de onderneming  met de Celonis Intelligent Business Cloud en wist daarmee naar eigen zeggen veel nieuwe klanten te werven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-11T11:33:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.