Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Versterk menselijke factor bij security

Dit artikel delen:

Okta, een vooraanstaand leverancier van identiteitsbeheer-oplossingen, stelt na uitvoerig onderzoek dat niet-getrainde mensen de zwakste schakel is in een netwerk. Het bedrijf onderstreept het belang van bewustwording-training. Precies het onderwerp van het online-seminar op 23 september van security-dienstverlener KnowBe4.

Die dat zal de KB$-CON Cybersecurity Virtual Summit ‘Strenghthening Your Human Firewall’ uitleggen hoe de risico’s zijn te verkleinen dat criminelen medewerkers misleiden.

Van elf uur ’s morgens tot half drie ’s middasgs is het programma open voor iedereen. Een keur van vooraanstaande security-denkers gaat in op de aspecten die te maken hebben met veilig computergebruik. Uiteraard begint het met een welkomstwoord van Stu Sjouwerman, de oprichter (2010) en CEO van KnowBe4, het bedrijf dat zich louter toelegt op training van mensen om hedendaagse cyberdreigingen te herkennen en te omzeilen. ‘The Forrester Wave: Security Awareness and Training Solutions Q1 2020’ noemt KnowBe4 een leider.

KB4-CON richt zich op iedereen die professioneel te maken heeft met IT-beveiliging: CISO’s, IT-managers, InfoSec-specialisten en mensen die belast zijn met programma’s die het bewustzijn omtrent veilig computergebruik verhogen.

Topsprekers

" Kevin Mitnick, ooit meest gezochte hacker door de FBI"

Tot de topsprekers gedurende dit online evenement (aanmelden en agenda bekijken kan hier) behoren Mikko Hyppönen en Kevin Mitnick. ‘The Internet: Best or Worst Innovation in Our Lifetime?’, vraag Hyppönen zich af. Hij is een van de meest gewaardeerde sprekers over IT-security wereldwijd. Velen hebben zijn TED Talk ‘Fighting Viruses, Defending the Net’ gezien. Hij is Chief Research Officer bij F-Secure. PC World Magazine noemde hem een van de vijftig belangrijkste mensen op het web. Hij is regelmatig gastdocent bij gerenommeerde universiteit als Oxford, Stanford en Cambridge.

Van één tot half drie spreekt Colin Murphy (CIO van KnowBe4) met Kevin Mitnick, ooit meest gezochte hacker door de FBI, sinds 2011 Chief Hacking Officer bij KnowBe4 onder het mom: dieven vang je met dieven. Het tweetal gaat in op de laatste trends die hackers gebruiken om eindgebruikers om de tuin te leiden. Mitnick demonstreert een aantal van de meest geavanceerde technieken om te laten zien hoe een organisatie zich daartegen kan verdedigen.

Interessante onderwerpen

De rest van het programma is alleen open voor klanten en partners van KnowBe4. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld hoe het programma van KnowBe4 in elkaar steekt en wat er in de nabije toekomst van de verwachten valt. Vakgenoten vertellen hoe zij een soepel lopend, evoluerend security awareness trainingsprogramma hebben toegepast.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-17T08:42:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.