Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Maak de digitale werkplek beschikbaar, veilig, flexibel en stevig verankerd in de bedrijfscultuur

De werkplek van de toekomst is in veel bedrijven reeds een realiteit – hun personeel werkt vanuit een hybride omgeving bestaande uit zowel kantoor- als externe werkplekken. De moderne werkplek biedt nu een bredere mix van virtuele en face-to-face team samenwerking, wat zorgt voor een hogere mate van flexibiliteit voor zowel de organisatie als voor haar werknemers.

Het succes van het hybride arbeidsmodel hangt in de eerste plaats af van de beschikbaarheid van de benodigde informatica toepassingen en dit via een beveiligde toegang vanaf elke locatie en op elk moment. Een moderne netwerkinfrastructuur die een continue stabiele connectiviteit biedt, in combinatie met cloud-gebaseerde unified communications-toepassingen, maken flexibel en collaboratief werken mogelijk. Naast deze technische vereisten is het essentieel dat er een bedrijfscultuur heerst waarin flexibel werken stevig verankerd is.

Bedrijven die hun arbeidsmodel continu verder ontwikkelen en hierbij consequent evolueren naar een hybride personeelsaanpak, creëren een aanzienlijk concurrentievoordeel voor zichzelf - niet alleen met betrekking tot de arbeidsmarkt, maar ook bij het aantrekken en behouden van toptalent/de juiste vaardigheden.

Damovo’s ‘Secure Hybrid Workforce Tool’ meet bedrijfsspecifiek de actuele maturiteit van het hybride werken.

Met dit in gedachten heeft het marktonderzoeks- en analistenbureau IDC voor Damovo een beoordelings- en analysetool gecreëerd die de status van het huidige hybride arbeidsmodel meet. De tool "Secure Hybrid Workforce" is geschikt voor middelgrote en grote bedrijven die hun arbeidsmodellen in de nasleep van de pandemie hebben aangepast en deze nu verder willen vormgeven en duurzaam willen verankeren voor de toekomst.

End-to-end beveiligingsstrategieën als succesfactor voor hybride arbeidsmodellen

De tool bevat IT-gerichte vragen rond drie thema's: "Protectie", "Flexibiliteit" en "Hybride Werkplek". De focus ligt met name op de reeds bestaande beveiligingsstrategieën, en de implementatie daarvan.

"De juiste maatregelen nemen met het oog op een continue en veilige toegang tot z’n bedrijfsapplicaties en data, en dit ongeacht de werklocatie, is cruciaal voor het succes van het hybride werkplekmodel", zegt Dagmar Nies, Vice President Group Marketing bij Damovo. "Tijdens dit assessment wordt bijzondere nadruk gelegd op endpoint security, identity & access management, cloud en SaaS (Software as a Service) toepassingen, inclusief de algehele werknemersbeleving."

Na het voltooien van het assessment ontvangt de respondent een gepersonaliseerd rapport waarin het ontwikkelingsniveau van de hybride werkomgeving van het bedrijf wordt geëvalueerd. Ook worden er aanbevelingen gedaan met betrekking tot te nemen acties en welke volgende stappen de organisatie zullen helpen om hun moderne werkomgeving veilig en duurzaam verder te ontwikkelen.

Dagmar Nies concludeert: "Met een analyse van de belangrijkste succesfactoren voor hybride arbeidsmodellen stellen we onze klanten in staat om hun huidige hybride werkomgeving eenvoudig te evalueren. Daarnaast laten we zien waar het potentieel ligt om hun digitale werkplek succesvol verder te transformeren."

Ga voor toegang tot de tool naar https://damovo.idcready.net/?utm=hKcaeAaqBo.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-16T08:53:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.