Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Datagestuurd leidinggeven volgens Visma

Dit artikel delen:
Visma

Het knetterhard groeiende Visma, de grootste tech scale-up in Europa, laat zien hoe topmanagers met datagestuurd leidinggeven een winnend softwarebedrijf bouwen. Echt luisteren naar medewerkers is doorslaggevend volgens Benelux-directeur John Reijnders.

Met 15.000 medewerkers in twintig landen is Visma een toonaangevend tech-bedrijf. In Nederland werken ruim 3.500 mensen bij veertig ‘oer-Hollandse’ Visma-bedrijven aan cloud-software en diensten die bedrijfsprocessen vereenvoudigen en digitaliseren. Reijnders’ verklaring voor de groei: “Goed luisteren! Dat doen we tijdens daily stand-ups. Daar voegen we data aan toe. Iedere maand sturen we een korte survey over hoe de organisatie wordt gewaardeerd.”

De uitkomsten worden gebruikt op individueel niveau, in teamverband en op bedrijfsniveau. Ook kunnen er doorsnedes gemaakt worden door bijvoorbeeld leeftijdsgroepen, dienstjaren, geografie, sectoren en man/vrouw-verhoudingen. (Bijna 40 procent van de medewerkers is vrouw.) Reijnders zuigt alle signalen in zich op: “Mijn sociale antennes vul ik aan met uitkomsten van enquêtes. Dat geeft inzicht in alle lagen van de organisatie en leidt tot betere beslissingen, juist ook tijdens het hybride werken.”

Door data te combineren met menselijke leiderschapskwaliteiten kunnen de medewerkers schitteren in zelfstandige teams waarin ondernemerschap centraal staat. Daarbij gelooft Visma in de menselijke maat en individuele autonomie. Reijnders: “We lijken in niets op een grote corporate. Bij ons groeien trainees zomaar door naar het topmanagement. Onze overtuiging is dat innoveren alleen kan als iedereen verantwoordelijkheid draagt.”

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T12:27:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.