Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Edge Computing optimaliseert Cloud en IIoT

Storage Expo 2017

Bedrijfszekere cloud computing, toepassingen voor hoge bandbreedte en omvangrijke, industriële IoT-omgevingen vereisen meer verwerkingskracht aan de rand van het netwerk, zoals Edge Computing.

Het succes van cloud computing vereist voorzieningen om de centrale toepassingen en data bedrijfszeker beschikbaar te houden. Voorts groeit het aantal toepassingen met grote ‘content’ stromen, met navenant hoge bandbreedte en eisen voor een lage ‘latency’. Om het nog niet te hebben over het stijgend aantal geconnecteerde toestellen en machines die groeiende datastromen genereren, met nood aan ingebedde data-analyse. Edge computing biedt bedrijven de mogelijkheid zowel het risico van falende connectiviteit met centrale cloudinstallaties, als hoge bandbreedtekosten van datastromen te vermijden.

Edge computing voorziet in verwerkingsvermogen, controle, opslag en toepassingen aan de rand van het netwerk, dichter bij de eindgebruikers. Dat netwerk kan zowel een privaat of een internet gesteund netwerk zijn, als een cloud computing omgeving. Gebruikers krijgen zo snel toegang tot data en toepassingen, met betere beheermogelijkheden (op afstand), een hogere bedrijfszekerheid, meer security en duurzamere stroom- en koelingsvoorzieningen.

Concrete voorbeelden van Edge Computing zijn bijvoorbeeld het ‘on-premise’ repliceren van cloud diensten, het lokaal opslaan van bandbreedte-intensieve inhoud als onderdeel van een content distributiesysteem, en het samenbrengen van datastromen uit geconnecteerde toestellen.

Edge computing kan uiterst gevarieerd worden geïmplementeerd. Het kan zowel met lokale toestellen voor specifieke toepassingen (zoals cloud storage gateways), of kleine(re) datacenters. Die laatsten kunnen zowel lokaal (1 tot 10 racks) als regionaal zijn, ter plekke opgebouwd of ‘pre-engineered’ en bedrijfsklaar geïnstalleerd. Edge computing voorzieningen-kunnen ook de miljoenen ‘IT-kasten’ (kleine server rooms en kableringskasten) bedrijfszekerder en zuiniger maken.

Joris Verdickt, VP ‎IT Business VP Belux bij Schneider Electric

Storage Expo 2017

Voor bedrijven draait alles anno 2017 om data. Daarom is het thema van de ICT-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event in 2017: Data Centric World. Bezoekers krijgen hier inzicht in de ontwikkelingen in IT-security, IT-storage en servicemanagement. De vakbeurzen vinden plaats op 22 en 23 maart in Brussels Expo. Bezoek nu de website voor meer informatie over het thema, het programma en een gratis ticket.

Schneider Electric is tijdens Storage Expo te vinden op stand 03.D060.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dankzij cloud computing (http://www.orbid.be/Ict/Cloud-oplossingen) worden mijn bedrijfsgegevens veilig bewaard (in de cloud) en zijn ze ook gemakkelijker raadpleegbaar door al m’n medewerkers, waardoor er efficiënter kan worden gewerkt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-17T11:06:00.000Z Joris Verdickt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.