Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

De link tussen multi-cloud en het klimaat

Computable Expert

Jack Niesen
Pre Sales Consultant, F5 NETWORKS. Expert van Computable voor de topics Infrastructuur en Beheer.

De klimaatconferentie in Polen volgt op eerdere overeenkomsten gesloten in Kopenhagen (2009) en Parijs (2015) en is gericht op vooruitgang. Toch is de stemming in mineur. Allerlei politieke belangen spelen de hoofdrol terwijl de wetenschap blijft roepen om daadkrachtige acties. Meer dan ooit is de blik op het bedrijfsleven gericht, vooral op de tech-ondernemers, om verandering op gang te brengen.

Het ontwikkelen van een solide basis voor duurzame lange-termijnmaatregelen vraagt om verbindingen, datamining en de mogelijkheid realtime te reageren. Er is behoefte aan digitale en fysieke infrastructuren die in staat zijn veranderingen op te vangen, die gericht zijn op toekomstige ontwikkelingen en innovaties aansturen. Onzekerheid is een valkuil voor bedrijfsstrategieën, en klimaatverandering is een zeer onvoorspelbare ontwikkeling. We moeten het probleem daarom vol aanvallen, ondersteund door de data die we wel hebben en gesteund door positief optimisme.

Helpende hand van multicloud

" In 2050 moeten meer dan 143 miljoen mensen naar een andere regio omdat hun huizen niet meer bewoonbaar zijn"

De inzet van intelligente computing-technologie is onmisbaar. Het is een van de krachtigste middelen voor digitale transformatie. De cloud kan de weg vrijmaken voor ongekende innovatiekracht, betere investeringen en besparing op middelen. Meer dan een traditioneel netwerk. Dit geldt nog meer voor een multicloud-aanpak. Door verschillende cloudserviceproviders te gebruiken, zijn apps snel uit te rollen in de op dat moment optimale omgeving. Het stelt bedrijven in staat aansturing te harmoniseren en consistent te maken over alle clouds heen, zodat privacy-beleid, data-lifecycles, wetgeving en security-maatregelen consequent worden doorgevoerd.

Bedrijfsactiviteiten worden dynamischer. Ontwikkelingen die door klimaatveranderingen worden gedreven, zijn beter op te vangen en tegen te gaan. Tegelijkertijd zijn we in staat om meer automatische processen te realiseren en datagedreven intelligentie toe te passen, waardoor waardevolle nieuwe diensten en oplossingen mogelijk zijn.

Multicloud kan bijvoorbeeld als katalysator werken voor het uitdijende internet of things, dat volgens rapporten in 2030 voor vijftien procent van de uitstoot in alle industrieën verantwoordelijk is. Het kan ook een cruciale rol spelen in het plannen en reageren op de groei van de wereldbevolking en de verstedelijking.

De Wereldbank combineerde eerder dit jaar voor het eerst sociaaleconomische data met klimaatgegevens en voorspelde daarmee dat in 2050 meer dan 143 miljoen mensen naar een andere regio moeten omdat hun huizen niet meer bewoonbaar zijn. De bewoonbaarheid van deze planeet is alleen met technologie te analyseren en te realiseren.

Klimaat en security

Security speelt een belangrijke rol in het naar behoren functioneren van systemen. Een snelle opkomst van slecht beheerde multicloud-omgevingen kan leiden tot een warboel van applicaties en allerlei complicaties. In relatie tot het klimaat en IoT kan dat voor serieuze risico’s zorgen. De foutmarge hierin is klein.

Het goed inrichten van zo’n omgeving is daarom cruciaal. Risico’s moeten snel in te dammen zijn via dynamische, gecentraliseerde controlemechanismen. Security-beleidsmaatregelen moeten apps volgen om gebruikersauthenticatie veilig te stellen en bescherming te bieden tegen fraude.

De politiek moet zich druk maken over de klimaatveranderingen, maar bedrijven moeten los daarvan hun verantwoordelijkheid pakken.

Laat je niet afleiden, blijf innoveren, blijf dynamisch en veilig. Breng via cloud een optimistische verandering teweeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-12T14:58:00.000Z Jack Niesen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.