Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Overvloed data jaagt automatisering aan

Blik op 2019

Computable Expert

Vincent Calcagnile
VP of Sales EMEA, Coalesce.io. Expert van Computable voor de topics Business Analytics, Datamanagement en Big data.

Automatisering vereenvoudigt arbeid- en kostenintensieve processen. Bij de intrede van nieuwe technologische ontwikkelingen openbaren zich ook nieuwe mogelijkheden om efficiënter te werk te gaan. Voor 2019 voorzien we dat automatisering een nog belangrijker rol zal spelen bij het IoT, big data en cloud dan het in 2018 al deed.

Meer IoT-toepassingen, meer data

Nu de sensoren voor IoT-toepassingen kleiner, goedkoper en effectiever worden, zal het IoT in 2019 op grote(re) schaal worden toegepast, binnen een breder kader. De uitdaging zit ‘m niet meer in de technologie, maar in het creëren van waarde uit al die data die organisaties via deze sensoren verzamelen. Uit zakelijk oogpunt willen bedrijven meer, sneller en bij voorkeur eenvoudiger inzichten opdoen. Om dit te realiseren, zullen it-teams de nieuwe databronnen willen opnemen in analytische omgevingen en zo een datarevolutie ontketenen. De enige realistische oplossing is, zeker bij realtime-dataverwerking, om automatisering te omarmen en zo de dataverwerking behapbaar te houden voor de it-afdeling en tegelijkertijd te kunnen voldoen aan de behoeften van de business. De toegevoegde waarde van het IoT wordt daarmee groter en zal verdere adoptie van de technologie bevorderen.

Automatisering van data-infrastructuur

"Uit onderzoeken blijkt dat developers meer voldoening uit hun werk halen wanneer zij betrokken zijn bij strategische projecten"

We horen managers steeds vaker spreken over de time to value (TTV) van investeringen, de tijd waarin de beoogde doelstelling van een investering wordt behaald. In het verleden ging dat meestal om doelen in relatie tot bedrijfsprocessen en was een efficiëntieslag het ultieme einddoel. Dit jaar zagen we de TTV steeds vaker als maatstaf bij projecten in relatie tot datamanagement.

Nu organisaties steeds meer data tot hun beschikking hebben én willen benutten, kijken zij ook vaker naar mogelijkheden om efficiënter om te gaan met data. Vooral om de it-afdeling en developers te ontlasten. De roep om automatisering wordt daarbij luider. We verwachten dan ook dat bedrijven in 2019 de handmatige, herhalende taken zoveel mogelijk willen elimineren. Dat zorgt er voor dat hun developers zich maximaal kunnen focussen op het creëren van toegevoegde waarde, door bijvoorbeeld aan nieuwe oplossingen te werken of nauwer samen te werken met de business.
Uit onderzoeken blijkt dat developers meer voldoening uit hun werk halen en gemotiveerder zijn wanneer zij betrokken zijn bij strategische projecten.

Cloud-first is de nieuwe norm

Cloud-first is de nieuwe norm en we voorzien dan ook dat in bedrijven volgend jaar doorpakken op de modernisering van hun infrastructuur. Daarbij zal er veelal sprake zijn van hybride cloud-omgevingen omdat een volledige cloudmigratie vaak niet haalbaar of zelfs onwenselijk is. We verwachten verder dat meer bedrijven een multi-cloudstrategie ontwikkelen, om verschillende cloudoplossingen maximaal te benutten. Ook op het gebied van cloud voorzien we een toenemende vraag naar automatisering, met oog op cloudmigraties en het managen van data tussen de infrastructuren en (cloud)oplossingen.

Oprapen

"Bedrijven nemen in 2019 de processen kritisch onder de loep"

Met alle technologische mogelijkheden liggen de kansen voor het oprapen. We verwachten dat bedrijven in 2019 de bijbehorende processen kritisch onder de loep nemen om optimaal gebruik te maken van hun resources. Zeker in tijden van schaarste op het gebied van it-talent is het noodzaak om hen in te zetten waar zij waarde toevoegen én waar zij energie uit halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-03T11:33:00.000Z Vincent Calcagnile


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.