Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Maak printerhardware geschikt voor as-a-service

Computable Expert

Peter Heinen
Enterprise Sales Director Benelux, Lexmark International Netherlands . Expert van Computable voor de topics Management, Security en Digital Innovation.

Veel cio’s zijn gestart met de implementatie van nieuwe technologieën die hen meer zakelijke flexibiliteit en concurrentiekracht geven. Hierbij vormen praktische oplossingen een ideaal uitgangspunt voor de digitale transformatie.

Overstappen op een cloud-gebaseerd it-as-a-service-model is een goede manier om de complexiteit van je it-omgeving terug te dringen. De leverancier is in dit geval verantwoordelijk voor het waarborgen van een 24/7 beschikbare, volledig geoptimaliseerde dienst die als abonnement op maat wordt aangeboden. Dit geeft je de vrijheid om precies het capaciteitsniveau te bieden dat nodig is om je zakelijke doelen te realiseren.

Ongeschikt

"Hoe kun je clouddienst inrichten als er veel fysieke infrastructuur bij komt kijken?"

Op het eerste gezicht lijkt printerhardware misschien ongeschikt voor een as-a-service-oplossing. Want hoe kun je een clouddienst inrichten als er zoveel fysieke infrastructuur bij komt kijken? In werkelijkheid is het elimineren van de printinfrastructuur de eerste stap op weg naar een moderne en veilige printomgeving. De dienstverlener blijft eigenaar van de printapparatuur en beheert alles wat nodig is voor het meest optimale gebruik hiervan. De klant betaalt enkel voor de werkelijk afgenomen printcapaciteit. Dit wordt ook wel cloud print infrastructure-as-a-service (cpiaas) genoemd.

Vanzelfsprekend moeten er binnen de organisatie nog altijd fysieke printers aanwezig zijn, maar er is geen ruimte meer voor verouderde printservers die voortdurend om aandacht en intensief onderhoud vragen. Daarnaast zitten deze de digitale transformatie in de weg. Bij een overstap naar cloud print infrastructure (cpi)-diensten worden de apparaten en servers juist beheerd door de dienstverlener. De leverancier verzorgt daarbij ook de integratie met de bestaande erp-omgeving van de organisatie. 

Verder is het beheer van de cpi-dienst schaalbaar. Het printerpark kan te allen tijde worden aangepast aan de actuele gebruikspatronen en vereiste beveiligingsniveaus van de organisatie. Wanneer de bedrijfsbehoeften veranderen, verandert de ondersteuning dus mee. 

Een cpi-oplossing biedt de organisatie toegang tot een altijd beschikbare printomgeving die gebruikmaakt van internet of things (iot)-connectiviteit en slimme automatisering. Daarmee ontstaat ruimte voor oplossingen als just-in-time-aanlevering van verbruiksgoederen (tonercartridges). Maar denk ook aan voorspellende diensten, diagnoses op afstand, live gegevensanalyse en notificatie van printactiviteiten. Al deze zaken verminderen de noodzaak van tussenkomst op locatie en dragen bij aan maximale up-time en verbeterde beveiliging. Als documenten naar de cloud worden gestuurd in plaats van naar de printserver, worden ze pas afgedrukt wanneer de gebruiker zich persoonlijk heeft aangemeld op de printer. Op die manier blijft alle informatie vertrouwelijk.

Populair

Cpi wint snel aan populariteit onder cio’s die voor een cloud-first-cloud-only-aanpak gaan en het wordt daarom steeds vaker opgenomen in de strategieën voor digitale transformatie. IDC verwacht dat de infrastructuur voor cloud computing in vijf jaar tijd met ruim tien procent per jaar zal groeien en tegen 2023 een waarde van 99,9 miljard dollar bereikt.

Deze ontwikkeling neemt onnodig werk voor het it-personeel weg, vergroot de flexibiliteit voor organisaties, verbetert de beveiliging en stroomlijnt processen. Voor eindgebruikers komt het einde in zicht van veelvoorkomende frustraties rondom data management en printing. Nieuwe cartridges worden bijvoorbeeld geleverd voordat men ze nodig heeft en technische ondersteuning is op afstand te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-24T13:20:00.000Z Peter Heinen


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.