Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

7 tips voor veilig mobiel shoppen

Dit artikel delen:
ecommerce

Met de feestdagen in het vooruitzicht, beweegt een toenemend aantal consumenten zich richting webshops. De kans is groot dat velen dit vandaag al doen, want Cyber Monday, de dag dat veel shops uitpakken met grote kortingen uitpakken. Prima! Maar wie winkelt via mobiele apps, doet er verstandig aan eerst de eigen, gevoelige data te beschermen.

Frederik Mennes, senior manager Market & Security Strategy bij OneSpan, geeft daarom tips om veilig mobiel je aankopen te doen.

  • Update regelmatig de software en retail-apps van uw telefoon. Zo versterkt u de beveiliging van uw apparaat.
  • Stop met het gebruik van statische wachtwoorden en maak altijd gebruik van multifactorauthenticatie (MFA) en andere geavanceerde beveiligingsfuncties als een app van een winkel of bank deze mogelijkheden biedt. MFA combineert tenminste twee van de drie beschikbare methoden om uw identiteit te verifiëren: iets dat u kent (zoals een pincode), iets dat u heeft (zoals een verificatie-app) of iets persoonlijks (zoals een vingerafdruk).
  • Weet met wie u zaken doet. Regel uw bankzaken bij een organisatie die uw transacties actief beschermt doordat die gebruikmaakt van de laatste biometrietechnologie en application-shielding. Die voorkomen dat uw persoonlijke identificeerbare informatie (PII) wordt gestolen.
  • Vermijd rooting of jailbraking om de softwarebeperkingen op uw smartphone op te heffen. Het verwijderen van deze beperkingen maakt u kwetsbaar voor een breed scala aan aanvallen.
  • Installeer alleen apps afkomstig van vertrouwde bronnen, zoals de officiële app-winkels van uw besturingssysteem (zoals de Apple Store en Google Play).
  • Controleer of de door de app gevraagde toestemming overeenkomt met de taak van de app.
  • Zorg dat u verbonden bent met een beveiligd wifi-netwerk en maak indien mogelijk gebruik van een VPN.

Happy shopping!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-26T11:52:00.000Z Frederik Mennes


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.