Visterin Fileert: Corona krijgt tech-events niet klein

Aantal grote tech-conferenties dat is uitgesteld niet meer op twee handen te tellen

27 en 28 mei. Dat is dus de nieuwe datum voor de eerstvolgende Infosecurity.be en Data & Cloud Expo. De editie van volgende week is dus uitgesteld. Virus wint het (voorlopig) van antivirus. Maar uitstel is geen afstel. Want wij winnen de oorlog.

Hoe lastig is het om een vakbeurs uit te stellen? Ja, dat is vervelend. Omdat je al heel wat voorbereidend werk hebt gedaan. Zo ben ik zelf al ongeveer een halve dag bezig om de sprekers voor het Computable Café (toch al ruim twintig à dertig) te checken of woensdag 27 en donderdag 28 mei 2020 ook kan voor hen. Dat wordt dus nog een beetje puzzelen.

Gezicht niet raken, oeps…

Het bericht over het uitstellen van onze Infosecurity.be, Data & Cloud Expo was zelf ook nieuws. Het belandde op de corona-feed die al wekenlang de reguliere media beroert. We stonden vlakbij het bericht dat Corona intussen ook een ‘echt’ computervirus is geworden. Het zegt veel over de it-industrie als crime enabler

We bevonden ons ook niet ver van dat bericht over dat Amerikaanse hoofd van de Volksgezondheid dat in de strijd tegen het coronavirus op tv kwam afraden om je gezicht niet aan te raken. Waarna ze plots aan haar vinger likte om de volgende pagina van haar notities om te slaan.

Iedereen blaast af

Over vingers en handen gesproken: het aantal grootschalige tech-conferenties dat de voorbije weken werd uitgesteld is niet meer op twee handen te tellen. En dit vaak nog vóór dat er vanuit overheden maatregelen werden opgelegd. Mobile World Congress, Facebook F8, CloudFest, Infor Inspire, HP Reinvent, F5 Agility, Microsoft MVP Summit en Google I/O. Om er maar enkele te noemen. Het zegt tegelijk ook wel veel over onze industrie als frequent traveller.

De meeste van die events werden gewoon verplaatst, in die zin bevinden we ons met Infosecurity.be in goed gezelschap. Deutsche Messe verplaatst hun nieuwe techbeurs Twenty2X van maart naar eind juni en de Hannover Messe van april naar juli. The Next Web Conference in Amsterdam-Noord verschuift van juni naar oktober. Reculer pour mieux sauter, zouden de Fransen zeggen.

We go virtual

Opvallend is de opmars van de virtuele alternatieven. Google Next en Adobe Summit vinden enkel virtueel plaats. Ook de Red Hat Summit, waar de redactie eveneens aan zou deelnemen, krijgt een virtueel format. Dat zegt dan weer veel over onze industrie als problem solver.

Wordt het coronavirus een game changer waardoor steeds meer gebruikersconferenties in de toekomst enkel een puur virtueel format zullen kennen? Dat denk ik niet. Toch niet op grote schaal. Sommige wel, maar eerder als aanvulling.

Mark Rutte

Dat doet me trouwens aan die andere anekdote in die befaamde corona newsfeed. Eentje over de Nederlandse premier Mark Rutte die deze week zijn eigen corona-persconferentie afsloot door het hoofd infectieziekten met een handdruk te bedanken. 'Oh sorry, sorry, dat mag niet meer, reageerde Rutte snel. En hij probeerde zijn flater recht te zetten met een omhelzing en een elleboogstoot.

Maar deze anekdote zegt het natuurlijk helemaal: (bad) habbits die hard. Mensen zullen elkaar altijd al in de ogen willen kijken, elkaar de hand willen schudden en met elkaar een pint (of koffie) willen gaan drinken. 

Daarom spreken we af: op 27 en 28 mei in Brussels Expo in het Computable Café op Infosecurity.be, Data & Cloud Expo. Kom ons gerust de hand schudden. Tegen dan moet het lukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-11T08:52:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.