Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Microsoft Inspire 2017 bracht veel nieuws

Het stof is weer enigszins neergedaald na alle hectiek van Microsoft Inspire dat tussen 9 en 13 juli plaatshad in Washington D.C. Wij, Yourhosting en Resello hebben er volop inspiratie opgedaan niet in het minst omdat het langverwachte Azure Stack er is gelanceerd. De volgende editie van het jaarlijkse grote partnerevent zal plaatshebben in Las Vegas van 15 tot en met 19 juli 2018. Ik laat de hoogtepunten van dit jaar nog even de revue passeren

Microsoft introduceerde officieel het langverwachte Azure Stack. Azure Stack heeft als grootste voordeel dat bedrijven en overheid Azure kunnen gebruiken, met de zekerheid dat persoonsgegevens of andere kritische data in een eigen datacenter of in een datacenter van een serviceprovider wordt opgeslagen. Azure Stack wordt in Europa vooral een oplossing voor de problematiek rond de geografische locatie van gevoelige data. Met deze oplossing kun je bijvoorbeeld garanderen dat data niet buiten de eigen landsgrenzen wordt opgeslagen. En tot slot maakt Azure Stack nieuwe partnermodellen mogelijk. Cloud automation specialist Resello werd door Microsoft genoemd als een partner en early-adopter die Azure Stack beschikbaar stelt voor service providers.

De Yourholding-groep, waar mijn werkgever ook toe behoort, is een van de zeven partijen die al meer dan twee jaar lang nauw samenwerkt met Microsoft bij de eindontwikkeling en het testen van de bètaversie van Azure Stack. Tijdens Inspire werd bekend dat Azure Stack nu ook beschikbaar is voor andere bedrijven. In het najaar wordt de wereldwijde uitrol van Azure Stack verwacht. 

Microsoft 365

Het vernieuwde Microsoft 365 is een combinatie van Office 365-diensten, Windows 10, en Enterprise Mobility en Security. Er zijn twee smaken: Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business. Microsoft 365 Business is gericht op het mkb. De public preview hiervan start 2 augustus. Microsoft 365 maakt het productaanbod vooral eenvoudiger. Klanten hoeven niet een groot aantal verschillende diensten af te nemen voor Windows 10 en Office 365, maar kunnen dit nu als één dienst aanschaffen.

Dynamics en LinkedIn Sales Navigator

De laatste belangrijke productlancering was de integratie van Microsoft Dynamics en de LinkedIn Sales Navigator. Data uit LinkedIn en Dynamics wordt slim gecombineerd, wat bedrijven bijvoorbeeld in staat stelt inzicht te krijgen in het gehele dienstverband van personeel, van indiensttreding tot payrolling.

ISV Cloud Embed en Azure co-sell

Tenslotte kondigde Microsoft ook aan dat het 250 miljoen dollar investeert om partnersales te promoten. Het bedrijf gaat partners speciaal ondersteunen bij de verkoop van Azure en gaat zo nodig mee naar klanten (co-selling). Daarnaast gaat Microsoft cloudpartners ondersteunen met het ‘ISV Cloud Embed’-programma. Partners kunnen met 50 procent korting Dynamics 365, Power BI, Powers Apps en Microsoft Flow-bouwblokken kopen en deze invoegen in maatwerkoplossingen voor klanten. Dat scheelt de partners ontwikkeltijd en goede nieuwe oplossingen worden zo beter gebruikt.

Demo's en presentaties op Microsoft Ignite

In september zijn we ook aanwezig bij Microsoft Ignite. Daar laten we in een aantal presentaties zien hoe service providers ons platform kunnen gebruiken en daarmee profiteren van de introductie van Azure Stack.

Al met al een hoop goed nieuws dus en voldoende inspiratie om een jaar lang toe te leven naar de volgende Inspire!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-31T14:53:00.000Z Eric Mink


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.