Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Op EBC-bezoek in Silicon Valley

Dit artikel delen:

Computable Expert

Peter Mesker
Cto, SECURELINK. Expert van Computable voor de topics Infrastructuur, Security en Beheer.

Voordat de RSA Security Conference in San Francisco echt van start ging, ben ik bij enkele primaire vendors op het EBC geweest in Silicon Valley. EBC? Executive Briefing Center, dat is waar EBC voor staat. Zowel bij Juniper Networks alsook bij Aruba Networks (a Hewlett-Packard Enterprise company) zijn wij in een speciale ruimte op het hoofdkantoor ontvangen om aan de hand van een vooraf opgestelde agenda de terugkoppeling van onze ervaringen en de ontwikkelingen van de betreffende vendor te bespreken.

Mooi is om te zien dat het EBC-mechanisme effectief werkt. De juiste voorbereiding, verantwoordelijke personen van de verschillende oplossingen en de wederzijdse afhankelijkheid (voor beide vendors doet SecureLink een substantieel deel van hun omzet in de Benelux) zorgt voor een gezonde en constructieve interactie.

Uiteraard speelt een goede ontvangst, de gepersonaliseerde cupcakes en goede lunch een belangrijke rol, maar uiteindelijk hebben wij het bij zowel Juniper Networks als Aruba Networks over de inhoud, visie en strategie.

Highlights

Om kort een aantal highlights of de rode draad in de ontwikkelingen te noemen, komt het neer op automation en integration.

Juniper Networks biedt onder de noemer Software Defined Secure Networks (SDSN) een sterk samenhangende set van producten en realiseert daarmee centralized and automated security. Onder de slogan 'Network Security to Secure Network' vinden tal van ontwikkelingen plaats met focus op advanced threat protection (onder de naam Sky ATP), central management en goede user experience met focus op automation en operator efficiency. Op het gebied van datacenter-oplossingen is de vergaande integratie met VMware NSX besproken, waar de focus ligt op micro-segmentatie van virtueel en fysiek (op zowel netwerk alsook security vlak).

Op het gebied van beheer tooling voor de security devices (SRX) is de nieuwe Junos Space security designer 15.2 gedemonstreerd die later in maart 2016 uitkomt met daarin een groot aantal grafische verbeteringen en een fors verbeterde user experience en verhoging van de intuitiviteit.

Bij Aruba Networks is duidelijk dat wireless en access control (Clearpass) belangrijke ontwikkelingen en fundamenten zijn voor de enterprise wired-less propositie. De Aruba-OS-switches zoals de systemen genoemd worden, Airwave als multi-vendor management platform, snelle ontwikkelsnelheid en het uitkomen van vele features geven de ability to execute van HPE goed aan.

Doordat vrijwel iedereen 'nee' antwoordt op de vragen: 'Gebruikt je iedere dag een wired connectie?' en 'Gebruikt je dagelijks uw vaste VoIP-telefoon om contact te zoeken met klanten of collega’s?' wordt het belang van wireless, social media en alle ontwikkelingen daaromheen zoals smartrate (2,5 en 5Gb verbindingen) voor goede deployment van 802.11ac onderstreept. Met de juiste access controle en adaptive security maatregelen end-to-end heeft Aruba Networks sterke troeven in handen. De Rest api en ongoing integratie met verschillende NGFW- en SIEM-oplossingen bieden enorm veel kansen.

Conclusie

Het belang van een EBC is de interactie met de key personen en de constructieve terugkoppeling op onze ervaringen en ideeën. Wij staan goed op de kaart bij de vendors en de 'voice of the customer' wordt zeker meegenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-02T10:31:00.000Z Peter Mesker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.