Eneco migreert 17,5 TB aan data naar Azure-cloud

Computable Awards 2019, Partnerproject van het Jaar

Energieleverancier Eneco migreerde in de zomer van 2018 zijn SAP-omgeving naar Microsoft Azure. In zeven weken tijd werd 17,5 terabyte aan data overgezet naar een door Conclusion beheerde public cloud. Er werd via een ‘cloud-tenzij-beleid’ voor Azure gekozen vanwege zijn schaalbaarheid en flexibiliteit. Het project ‘SAP-migratie naar Azure’ van Eneco, Microsoft en Conclusion is door de redactie van Computable genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Het project was opgedeeld in twee fasen. In de eerste fase is de toenmalige omgeving (SAP dat op Windows en Linux draaide bij de leverancier waarmee het contract eindigde) overgebracht naar de cloudomgeving van Azure bij Microsoft in Amsterdam. In de tweede fase zijn de onderliggende Sybase-databases vervangen door SAP Hana. In een volgend project worden de applicaties overgezet naar de nieuwste variant van SAP S4 Hana.

Volgens Eneco en Conclusion gaat het om één van de grootste Azure-migraties naar de public cloud in Nederland tot nog toe. Voor grote workloads, zoals SAP en Hana, en kritische productie-workloads zie je dat het nog niet veel gebeurde in Nederland. Er zijn wel partijen die testsystemen draaien op Azure en experimenteren. Eneco is de eerste in Nederland die dit zo snel en in deze omvang het hele SAP-landschap naar een Azure-omgeving heeft gemigreerd. Het gaat om 17,5 terabyte aan gegevens verspreid over 23 omgevingen in zeven weken tijd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-03T15:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.