Atos scoort nominatie met BullSequana

Computable Awards 2020, categorie Hardware & Infrastructuur

Supercomputer

De BullSequana XH2000-supercomputer van Atos - aangedreven door een AMD EPYC 7H12 - heeft een reeks nieuwe wereldrecords op het gebied van serverperformance op zijn naam geschreven. Dankzij het BullSequana Enhanced Direct Liquid-koelingsysteem en de AMD-processor staat de supercomputer bovenaan de ranglijsten voor two-socket nodes op basis van vier benchmarks van SPECrate. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Atos met Bull te nomineren in de categorie Hardware & Infrastructuur.

Ook heeft Atos een nieuw record gevestigd voor de HPL Linpack Benchmark op een AMD EPYC-cpu, waarbij een stijging van de performance van 11 procent is gerealiseerd. Deze benchmark registreert hoe hardware-systemen presteren wanneer zij extreem zware volumes moeten verwerken op basis van real-world applicaties. De BullSequana heeft alle records (gebaseerd op zowel AMD- als niet-AMD-processoren) verbroken voor alle vijf benchmarks.

De BullSequana met vloeistofkoeling speelde een grote rol bij het bereiken van de maximale performance van de AMD’s 280 watt-processor. Energie-efficiëntie is een topprioriteit voor grote datacenters als het gaat om de selectie van een supercomputer. Dit kan miljoenen euro’s besparen gedurende de levenscyclus van het project. De BullSequana wordt onder meer ingezet bij de Franse high-performance computing organisatie GENCI, het It Center for Science (CSC) in Finland, Uninett Sigma2 (landelijke leverancier van e-infrastructuren in Noorwegen), een Europees meteorologisch instituut en een Amerikaanse multinational die zich richt op de levering van consumentenproducten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-12T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.