Deze 10 startups strijden om Computable Award

Startups pitchen in het Computable Café

Dit artikel delen:

Wie is de beste Belgische tech-startup van het jaar? Dat wil Computable uitzoeken via een award voor Tech Startup of the Year. Vandaag stelt Computable de tien finalisten voor. Zij komen op donderdag 21 maart om 14:30 uur in het Computable Cafe pitchen tijdens de finale. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt.

Computable verkiest dit jaar voor het eerst de Tech Startup of the Year. De competitie startte met een aanmeldingsmodule, waar startups voorgedragen konden worden. De jury heeft hierover een eerste oordeel geveld. 

Op basis van de jury-beoordelingen is een top-10 van startups geselecteerd. Het gaat om AirShaper, Apicbase, Crunch Analytics, Cumul.io, Diabetix, Dropon, Dynsecu, Lemon Companies, Piximate en Textgain. Deze finalisten komen op 21 maart om half 3 in het Computable Café pitchen. Dit activiteiten in dit café vinden plaats op de Infosecurity.be en Data & Cloud Expo beurs in Brussels Expo.

De jury, bestaande uit Aimee Bacallan (communications strategy & lead bij Scale-Ups.eu), Kris Poté (vice president bij Capgemini) en Peter Witsenburg (eigenaar van de Cloudmakelaar), zal de startups tijdens de pitches beoordelen. Ter plekke wordt de winnaar bekendgemaakt en de award overhandigd.

Finalisten

Dit zijn de tien finalisten op alfabetische volgorde:

  • AirShaper biedt een online tool waarbij gebruikers een 3D-model van hun product uploaden, waarna zij een rapport ontvangen om de aerodynamica van producten te verbeteren.
  • Apicbase levert de voedselsector een (cloud)platform voor het beheer van hun recepten, financiën, bestellingen en planningen.
  • Crunch Analytics ondersteunt verkoop- en marketingteams door middel van data-analyses bij het behalen van hun strategische doelstellingen.
  • Cumul.io toont geïntegreerde data in (visuele) dashboards zodat gebruikers inzichten krijgen en slimmer kunnen werken.
  • Diabetix zet kunstmatige intelligentie in om het ontwerpproces van koelinstallaties te beheren en te stroomlijnen.
  • Dropon helpt bedrijven bij hun logistieke planning door middel van planning- en route-optimalisatie.
  • Dynsecu levert een oplossing voor gegevens- en privacybescherming.
  • Lemon Companies biedt als technologiebedrijf diverse producten en diensten, zoals gebruikerservaringen, slimme websites en internet of things-platformen.
  • Piximate analyseert, beheert en groepeert visuele informatie (video’s en foto’s) op basis van kunstmatige intelligentie.
  • Textgain biedt webdiensten voor voorspellende tekstanalyses.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo

Infosecurity.be is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Belgische vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 130 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke seminaries richt het evenement zich op ontwikkelingen binnen cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control, privacy, governance & risk management, artificial intelligence, blockchain en internet of things. Registreer nu voor een gratis ticket. We verwelkomen u graag op 20 & 21 maart in Brussels expo!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-11T09:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.