Jonas Dhaenens is IT Person of the Year

Dit artikel delen:

Jonas Dhaenens is door de redactie van Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. De founder & ceo van de Combell Group neemt op 20 maart om 15.30 uur de award in ontvangst. Dit gebeurt in het Computable Café op de gecombineerde ict-vakbeurezen Infosecurity.be, Data & Cloud Expo te Brussels Expo. Iedereen is welkom.

Jonas Dhaenens geeft in het Computable Café een korte speech of toelichting over de groei van Combell, het hostingbedrijf dat hij op (piep)jonge leeftijd uit de grond stampte. Vandaag telt de groep zowat achthonderdduizend klanten verdeeld over diverse Europese landen. Recent nam het ook Nucleus over, een van de laatste grote onafhankelijke hostingbedrijven in ons land.

Voorbeeld voor veel ondernemers

Prijsuitreiking bijwonen?

De award wordt op woensdag 20 maart om 15:30 uur uitgereikt door William Visterin, hoofdredacteur Computable België en Danielle Jacobs van Beltug, de vorige IT Person of the Year.

Het groeiparcours van Combell is een voorbeeld van voor veel Belgische it-ondernemers. 'Zijn verhaal leest als een Silicon Valley-roman. Hij was zestien jaar toen hij de basis legde van zijn bedrijf. Dhaenens begon dat bedrijf letterlijk op zijn zolderkamer, vandaag is het een vooraanstaande Europese hostinggroep', vertelt William Visterin, hoofdredacteur van Computable, die het bedrijf en zijn ceo al jaren volgt.

Maar meer nog dan voor zijn bedrijf, is de award voor Jonas Dhaenens zelf. Zijn bedrijf werd bij een recente aandelendeal op zevenhonderd miljoen gewaardeerd, maar toch cashte hij zelf geen euro. Het groeipad staat voorop. 'Die gedrevenheid is typerend, ook naar de eigen mensen toe. Jonas is ambitieus, nuchter en toegankelijk tegelijk. Hij is ook iemand die zijn medewerkers ondersteunt en respecteert in hun eigenheid. Tegelijk is hij ook privé-investeerder in beloftevolle bedrijven', zo citeert William Visterin uit het juryrapport.

Context IT Person of the Year

Met deze verkiezing neemt Computable een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict. Het is de vierde editie van de award IT Person of the Year. Vorig jaar won Danielle Jacobs van Beltug. Eerdere winnaars waren Peter Hinssen en Dominique Leroy, ceo van Proximus.

De IT Person wordt gekozen op basis van zijn of haar bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in het voorbije jaar, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop.

Jury & procedure

De Computable-redactie, bestaande uit Luc Blyaert, Frederic Petitjean en hoofdredacteur William Visterin, stelde voor deze editie een longlist samen van een zestigtal genomineerden. Hieruit kon het brede publiek, de lezers van Computable, kiezen.

Mede op basis van de input van de lezers werd een shortlist van een tiental kandidaten samengesteld, die vervolgens resulteerde in een final list van vijf: PieterJan Bouten (Showpad), Inti De Ceukelaire (ethical hacker en ‘Most Valuable Hacker’), Pattie Maes (MIT's Media Laboratory), Valerie Taerwe (AE en WeGoStem) en dus ook Jonas Dhaenens, de uiteindelijke IT Person of the Year.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo

Infosecurity.be is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Belgische vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 130 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke seminaries richt het evenement zich op ontwikkelingen binnen cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control, privacy, governance & risk management, artificial intelligence, blockchain en internet of things. Registreer nu voor een gratis ticket. We verwelkomen u graag op 20 & 21 maart in Brussels expo!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-15T11:49:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.