Hacker De Ceukelaire is IT Person of the Year

Dit artikel delen:

Inti De Ceukelaire

Met Inti De Ceukelaire wint voor het eerst een hacker de IT Person of the Year-award van Computable België. Met dien verstande dat Inti een ethische hacker is, een wereldspeler in zijn vakgebied én een opinion leader met oog voor nuance.

Inti De Ceukelaire is als ‘hacker community manager’ betrokken bij Intigriti. Deze Belgische startup biedt een platform voor ethische hackers. Intigriti haalde deze zomer in een eerste investeringsronde 4,14 miljoen euro op. Met het geld wil het hacking-platform zijn leiderschapspositie binnen de Benelux versterken en verder uitbreiden naar de rest van Europa.

Las Vegas

"De Ceukelaire werd bekend door het manipuleren van een Twitterbericht van de Amerikaanse president Trump"

Naast deze business-opmars is De Ceukelaire ook gewoon erg top op zijn vakgebied, ook internationaal. Hij kroonde zich twee jaar geleden in Las Vegas tot The Most Valuable Hacker het officieuze wereldkampioenschap voor hackers. De Ceukelaire werd ook bekend door het manipuleren van een Twitterbericht van de Amerikaanse president Donald Trump, en legde nog andere opmerkelijke beveiligingslekken bloot.

Maar bovenal is hij iemand die security, en een veiligere wereld, hoog in het vaandel draagt. In 2019 lanceerde hij een actie waarin hij (met anderen) geld stortte aan het goede doel, telkens als iemand zijn profiel (beter) afschermt aan de hand van tweestaps-authenticatie.

Duizenden kritieke lekken

Met zijn team van hackers kon De Ceukelaire duizenden kritieke veiligheidslekken identificeren en helpen oplossen. In die zin is de IT Person-award een mooie erkenning voor hem (en zijn team) voor al het onzichtbare en preventieve werk. Of hoe al vele digitale rampen werden vermeden.

Regelmatig komt De Ceukelaire in de media over security-onderwerpen, en doet dat altijd met oog voor nuance. Ondanks de vele digitale wanpraktijken die hij onvermijdelijk tegenkomt, heeft hij een groot geloof in de kracht van technologie en mensen.

Publiek en redactie

De IT Person of the Year-award is de oudste award die Computable uitreikt in België, en intussen ook een van de meer prestigieuze. Computable neemt hiermee een voorbeeld aan het bekende tijdschrift Time, maar dan voor zakelijke technologie en in Belgische context.

De verkiezing gebeurt in meerdere etappes. Inti De Ceukelaire dankt zijn overwinning traditiegetrouw aan de vele publieksstemmen, in combinatie met het oordeel van de redactie.

Normaal gezien ontvangt de winnaar de prijs op de gecombineerde ict-vakbeurs Infosecurity.be en Data & Cloud Expo, maar deze keer wordt de award uitzonderlijk in de loop van de komende weken – op een Covid-19-veilige wijze - uitgereikt.

Nummer vijf

Inti De Ceukelaire is de vijfde IT Person of the Year. Vorig jaar won Jonas Dhaenens, ceo en oprichter van Combell.

In de jaren daarvoor ging de award naar Danielle Jacobs (Beltug), Peter Hinssen en Dominque Leroy (Proximus). ‘Ik stond ervan te kijken hoeveel impact deze IT Person of the Year teweeg heeft gebracht’, vertelde Jacobs van Beltug een jaar na haar verkiezing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-15T10:12:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.