Coderdojo wint Social Innovation Award

Als Covid-19 iets duidelijk maakt, dan dat digitale vaardigheden meer dan noodzakelijk zijn. Coderdojo biedt in ons land sinds 2013 spelenderwijs computertaal voor kinderen van zeven tot achttien jaar en legt daarmee beslag op de Social Innovation Award.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable overhandigt op 1 april om 15.00 uur tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo de award aan Coderdojo-voorzitter Martine Tempels. Tijdens dit digitale event, dat op woensdag 31 maart en donderdag 1 april plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. 


U kunt zich gratis registreren voor het online-event en de prijsuitreiking.

Coderdojo België werd in ons land opgericht in 2013 onder impuls van Martine Tempels, executive vice-president Telenet. Zij is nog steeds de voorzitter van Coderdojo en trekt met veel enthousiasme aan de kar. Het afgelopen jaar werd uiteraard voor online-opleidingen gekozen. Covid beperkte enigszins het aantal deelnemers. In 2019 waren het er ruim 18.000, in 2020 zowat 7.500, wat gezien de omstandigheden nog een sterk cijfer is. Het aantal vrijwilligers bedraagt meerdere duizenden. Met Coderdojo4Diva’s en Cool Girls wordt ook specifiek op meisjes en dames gemikt.

Er werden vier bootcamps georganiseerd en diverse Coach Cafés. CoderDojo Belgium is ook van plan om een netwerk uit bouwen van actoren en partners om samen een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken en digitale inclusie te genereren. Wereldwijd zijn er binnen Coderdojo bijna zestigduizend jongeren mee in het ict-bad getrokken en is het actief in 109 landen met de hulp van 12.000 vrijwilligers.

Andere meer dan verdienstelijke finalisten waren BeCode, De Lift Education, Molengeek, Out of Use en WeGoStem

Opvolger

Coderdojo is de derde organisatie die de Social Innovation Award binnenhaalt. In 2019 won Passwerk de trofee. De organisatie heeft meer dan honderd werknemers met een autismespectrumprofiel aan het werk in software-testomgevingen. Een mooi voorbeeld van sociale integratie dankzij technologie.

Vorig jaar won Close the Gap de award. Het bedrijf haalt computermateriaal op bij grote bedrijven en geeft het na een grondige cleaning een tweede leven in Afrika. Recent is ook een digital hub opgericht in het Kenyaanse Mombasa. Daarmee zet het Afrikanen ook op weg naar digitaal entrepreneurship.

Prijsuitreiking

Op 1 april tijdens de online-sessie van Infosecurity.be wordt Martine Tempels, voorzitter van Coderdojo, geïnterviewd samen met Didier Appels, directeur Close the Gap België. Deelname is gratis, registratie een must.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-29T11:39:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.