Focus-app Politie Antwerpen is IT Project of the Year

Dit artikel delen:

Het digitale platform Focus van de Politie Antwerpen is door Computable uitgeroepen tot het IT Project of the Year. Het product, dat is ontwikkeld in samenwerking met Orange Cyberdefense, helpt om de beschikbare middelen en mensen efficiënter in te zetten. Dat werd bekend gemaakt tijdens het online event van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo.

Computable Awards 2021

Computable reikt op 1 april nog drie awards uit tijdens het online event van Infosecurity.be, Data & Cloud Expo. Om 12 uur ontvangt Françoise Chombar de Lifetime Achievement-award aan overhandigd en om 15 uur ontvangt Coderdojo de prijs voor Social Innovation of the Year. Om 16 uur vinden de pitch battles voor de startups plaats, waar de winnaar voor de Tech Startup of the Year wordt gekozen.

Computable nodigt iedereen uit om de prijsuitreikingen digitaal bij te wonen. U kunt zich gratis registreren voor het online-event en de prijsuitreiking.

De politie wil meer blauw op straat met dezelfde capaciteit. Bovendien had het de wens om de opvragingen en de informatiedeling te optimaliseren. Dit leidde tot het platform Focus. Concreet wordt op dit platform data uit meerdere bronnen – soms wel dertig tot veertig toepassingen – snel en eenduidig bij de agenten op het terrein gebracht. Dit opdat zij als interventiemedewerkers op een efficiënte manier aangestuurd kunnen worden bij hun opdrachten en dagelijkse werking.

De Politie Antwerpen is al sinds 2018 bezig met digitalisering en blijft steeds op basis van nieuwe behoeften het platform updaten. Computable eert het succesvolle digitaliseringstraject en de bijbehorende continuous improvement-filosofie die wordt gehanteerd. Het Focus-platform is namelijk kleinschalig gestart en inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de strijd die de politie dagelijks voert.

‘De Computable Awards zijn binnen it één van de meest prestigieuze achievements’, vertelt Stijn Haemhouts, adjunct-director ICT bij Politiezone Antwerpen. ‘De nominatie hiervoor is iets waar we met zijn allen enorm trots op zijn. Het bewijst dat we enkele jaren geleden een effectieve strategie zijn gestart en de winst van deze award is een kroon op het werk van het collectief. Het is ook het bewijs dat we met onze organisatie het imago van innovator waard zijn.’

Runner-up

De vijf finalisten voor IT Project of the Year in gesprek tijdens Infosecurity.be, Data & Cloud Expo

De Focus-app laat hierbij vier andere projecten achter zich. Runner-up voor de Computable Award is het project dat bij het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst is uitgevoerd. Daar heeft LynxCare voor de urologie-afdeling de patiëntengegevens sneller inzichtelijk gemaakt.

Andere kanshebbers waren de digitale brievenbus Ebox (i.s.m. Tobania), voedingsbedrijf Puratos die het productieproces van enzymen met behulp van ai verbetert (i.s.m. Dataroots) en SPG Dry Cooling, een fabrikant van luchtgekoelde condensatoren (ACC), die met behulp van SAS op basis van data-analyse de energieproductie voorspelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-31T16:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.