Computable nomineert 10 tech-startups voor Awards

Dit artikel delen:

Wie is de beste als Belgische tech-startup van het jaar? Dat wil Computable uitzoeken via zijn award voor Tech-startup of the Year. Vandaag stelt Computable de tien finalisten voor. De beslissing valt op de Cybersec Europe-beurs die plaatsvindt op 11 en 12 mei in Brussels Expo.

Computable verkiest dit jaar voor de vijfde keer de Tech-startup of the Year. De competitie startte onder meer met een aanmeldingsmodule, waar startups voorgedragen konden worden. De jury en redactie heeft zich hierover gebogen en tien startups geselecteerd. Het gaat om Deltaray, Henchman, Integri, lilo, Metamaze, MyGamePlan, Soda, TrustBuilder, Weave.ly en whitesky.Cloud.

De jury, bestaande uit Kris Poté (vicepresident bij Capgemini), Frederik Tibau (expert digitale innovatie bij Agoria) en Peter Witsenburg (ondernemer bij Cloudmakelaar en it & data govenance manager bij PSA Antwerp), beoordelen de startups en hun pitches. Zij zullen op 12 mei om 11.30 uur in Brussels Expo de knoop doorhakken, ook nadat deelnemers hun startup nog even kort hebben voorgesteld.

Finalisten

De tien finalisten op alfabetische volgorde:

Deltaray
Deltaray biedt een toepassing voor de 3D-kwaliteitscontrole van producten. De technologie scant voorwerpen met x-ray en analyseert die scans met behulp van kunstmatige intelligentie.

Henchman
Henchman ontwikkelde een add-in voor Microsoft Word waarmee juridische experten sneller en efficiënter contracten kunnen opstellen. Hierdoor kunnen juristen sneller relevante clausules opzoeken.

Integri
Integri kwam op de markt met self-service toepassingen en een platform voor het herstellen van Office 365-backups, dat bruikbaar is voor zowel cloud aggregatoren, integratoren, resellers als eindgebruikers.

lilo
lilo een platform voor vertalingen, dat klanten transparant en efficiënt moet ondersteunen bij het kiezen van de beste freelance vertaler, en dit op basis van een artificieel intelligent algoritme.

Metamaze
Metamaze: ontwikkelde een intelligent document processing (idp) saas-platform op basis van artificiële intelligentie. Hiermee kunnen bedrijven hun documentverwerking automatiseren: het automatisch classificeren van documenten en het extraheren van relevante data eruit.

MyGamePlan
MyGamePlan lanceert een app die voetbalspelers via artificiële intelligentie voorbereidt op hun volgende tegenstander met als doel om inzichten te leveren aan voetbalclubs die hiervoor geen grote budgetten hebben.

Soda
Soda biedt open source tools en een saas-platform om datateams in staat te stellen problemen met gegevens te ontdekken, te prioriteren en op te lossen.

TrustBuilder
TrustBuilder specialiseert zich in customer identity & access management (ciam). Hun software stelt bedrijven naar eigen zeggen in staat hun digitale diensten te verbeteren door de beste beveiliging te combineren met de beste gebruikerservaring.

weave.ly
weave.ly is een no-code platform dat schetsen voor softwaredesigns omvormt tot volledige softwaresystemen met het doel om deze meteen grootschalig te kunnen testen.

whitesky.Cloud
whitesky.Cloud biedt, naar eigen zeggen als eerste in Europa, een veilige, geautomatiseerde, schaalbare en white labeled cloud computing-oplossing aan voor integratoren, telecom en service providers.

Prijsuitreiking bijwonen?

Computable maakt de winnaar van de Tech Startup of the Year bekend tijdens de vakbeurs Cybersec Europe. Tijdens dit event, dat op woensdag 11 mei en donderdag 12 mei plaatsvindt, worden de laatste it-nieuwigheden en -ontwikkelingen voorgesteld. Dat alles binnen het thema van de beurs: building a secure future. Deze rode draad wordt belicht vanuit verschillende subthema’s of tracks: Digital Transformation & Automation, Improve Security Awareness, Cybersecurity Innovation, European Cyber Security Perspectives, Cybersecurity Solutions, Machine Learning, Data Intelligence & AI, IoT & 5G en Cloud Strategies.

U kunt zich gratis registreren voor het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-07T15:00:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.