Nieuwe innovatieprijs draagt naam van Jan Callewaert

Winnaar awards

InterLeuven, Stichting Leuven.Inc, KU Leuven Research & Development en de stad Leuven hebben de Jan Callewaert Innovation Award in het leven geroepen. De prijs zal toegekend worden aan een jonge ondernemer die zich onderscheidt in het domein van mobiele-data-technologieën.

Jan Callewaert werd op 7 juni 1956 geboren in Wevelgem (Wielsbeke) en verhuisde naar Leuven, waar hij op 1 februari 2022 overleed. Vandaag zou Callewaert 66 jaar zijn geworden. De man schreef geschiedenis als de oprichter, ceo en bezieler van Option, een specialist in mobiele data die hij uitbouwde tot een gerenommeerd bedrijf.

In de zomer van 1986 startte Jan Callewaert met 750.000 Belgische frank (vandaag 19.000 euro) Option. Dat bedrijf ging uiteindelijk naar de beurs en werd op een bepaald ogenblik gewaardeerd op bijna een miljard dollar, een unicorn avant-la-lettre. Naast ondernemer was Callewaert een verwoed schaakspeler, wat hem zowel de vriendschap opleverde van de oud-wereldkampioen Garry Kasparov, als een partnerschap met diens Kasparov Chess Foundation Europe. Tegenover het Leuvense stadhuis kocht hij op de Grote Markt het gebouw van de Nationale Bank. The Fourth werd een sterrenhotel met een een high-techstudio voor vergaderingen en events.

Eerbetoon

Als eerbetoon aan Callewaert lanceren vrienden en collega’s het project van de Jan Callewaert Innovation Award, bedoeld voor een jonge ondernemer die zich onderscheidt in het domein van mobiele-datatechnologieën in de breedste zin van het woord.

Dit najaar wordt in het Leuvense een symposium georganiseerd waar een aantal sprekers innovaties op vlak van mobiele data zullen toelichten. Dat symposium wordt de springplank naar deze tweejaarlijkse Jan Callewaert Innovation Award. Beide initiatieven gaan uit van InterLeuven, Stichting Leuven.Inc, de KU Leuven Research & Development en de stad Leuven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-07T10:47:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.