Computable eert Belgische Awards-winnaars 2023

Event | Cybersec Europe

Winnaars Computable Awards 2023 België

Winnaars Computable Awards 2023 België

Tijdens vakbeurs Cybersec Europe in Brussel zijn de Belgische Computable Awards 2023 uitgereikt. In totaal tien beeldjes werden overhandigd aan start- en scale-ups, sociale en security-innovaties, een studententeam, personen en projecten. De Computable Awards werden overhandigd door juryleden, presentator Wim De Vilder, hoofdredacteur William Visterin en niemand minder dan Prins Laurent van België.

Acht van de tien winnaars waren vooraf al bekend, in zeven categorieën bepaalde een publieksstemming mee wie er moest gaan winnen.

De IT Lifetime Achievement Award is een oeuvreprijs en wordt door de redactie van Computable België toegekend aan een persoon met een grote staat van dienst in de Belgische it-biotoop.

De winnaars onder de tech-startups en de studententeams kwamen tot stand naar aanleiding van een pitchronde tijdens Cybersec Europe. Een jury met daarin Kris Poté (Capgemini), Frederik Tibau (Agoria), Frederik Van Den Meulebroucke (Phished winnende tech-startup in 2021) en Peter Witsenburg (Belgium Cloud) bepaalde in beide gevallen de winnaars.

Winnaars en runners-up

Whizzkids won dit jaar de Social Innovation-award, met ruime voorsprong op nummer twee Bednet. Bij de security-innovations bleef AIsaac van Atos de Hybrid Pentest van Intigriti voor. Na de pitchronde op Cybersec Europe won Nine Engineering als tech-startup en bleef het de nummers twee en drie Elimity en Betotrace voor. YoungOnes is de populairste scale-up, gevolgd door RoboRana en Henchman.

Hogeschool KdP leverde volgens de jury het winnend studententeam af, AP Hogeschool Antwerpen werd tweede in de categorie Next Generation Award. Daan De Wever, group ceo en oprichter van Dstny Group, werd uitgeroepen tot IT Person of the Year, waarbij ai-expert Mieke De Ketelaere net als vorig jaar genoegen moest nemen met de tweede plaats. Jan De Schepper werd geëerd door de redactie van Computable met de IT Lifetime Achievement Award.

Ook waren er drie winnende projecten bij de Belgische Computable Awards 2023. Ancienne Belgique, Salesforce en Sparklink wonnen met het project Marketing Automation in de categorie SMB Market, gevolgd door het project Digital Production van Jacques IJs en Factry. In de categorie Enterprise Market won het project Journey to cloud van Carrefour België, Google Cloud Platform en Kyndryl. De runner-up hier is het project Eén centraal voertuigvolgsysteem met alle operationele data van Dufour, ARC en Webfleet/Bridgestone. De categorie Public Market kende maar liefst tien genomineerden uit het onderwijs, de zorg en overheid. De Digitale klimaatscan van ILVO, Boerenbond, VITO en DjustConnect won, gevolgd door Holistische cybersecurity van AZ Vesalius en Palo Alto Networks.

Winnaars Computable Awards 2023

Categorie Winnaar
Social Innovation of the Year Whizzkids
Runner-up: Bednet
Security Innovation of the Year Atos AIsaac
Runner-up: Hybrid Pentest (Intigriti)
IT Project of the Year in SMB Market Marketing Automation (Ancienne Belgique, Salesforce en Sparklink)
Runner-up: Digital Production (Jacques IJs en Factry)
IT Project of the Year in Enterprise Market Journey to cloud (Carrefour België, Google Cloud Platform en Kyndryl)
Runner-up: Eén centraal voertuigvolgsysteem met alle operationele data (Dufour, ARC en Webfleet/Bridgestone)
IT Project of the Year in Public Market Digitale klimaatscan (ILVO, Boerenbond, VITO en DjustConnect)
Runner-up: Holistische cybersecurity (AZ Vesalius en Palo Alto Networks)
Tech Startup of the Year Nine Engineering
Runners-up: Elimity en Betotrace
Tech Scale-up of the Year YoungOnes 
Runners-up: RoboRana en Henchman
Next Generation Award KdG
Runner-up: AP Hogeschool Antwerpen
IT Person of the Year Daan De Wever (Group CEO en oprichter Dstny Group)
Runner-up: Mieke De Ketelaere, expert AI
IT Lifetime Achievement Award Jan De Schepper

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-20T16:45:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.