Esa Tihilä herbenoemd tot voorzitter EESPA


Dit artikel delen:

Esa Tihilä

Esa Tihilä, bestuursvoorzitter van het Finse softwarebedrijf Basware, is wederom herbenoemd tot voorzitter van de European E-Invoicing Service Providers Association (Eespa). Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering werd Marcus Laube, algemeen directeur van Crossinx, verkozen tot medevoorzitter. De Eespa is de Europese brancheorganisatie voor leveranciers van e-facturering. De leden stimuleren de invoering van e-invoicing en ondersteunen overheden bij het ontwikkelen van regelgeving op dit gebied.

Tihilä zal de Eespa voor een derde termijn van twee jaar gaan leiden. De nieuwe medevoorzitter Laube volgt Charles Bryant op. Bryant heeft de nieuwe functie van secretaris-generaal van de Eespa toegewezen gekregen om de operationele gang van zaken bij de Europese branchevereniging te verbeteren.

Uit een recent ledenonderzoek blijkt dat de deelnemende Eespa-leden in 2014 ongeveer één miljard elektronische facturen verwerkten. 'De afgelopen jaren is de toepassing van en het bewustzijn rond e-facturering aanzienlijk toegenomen', zegt Tihilä in een persverklaring. 'In verschillende landen is de kritische massa van e-facturering reeds bereikt. De Eespa blijft een accent leggen op gebieden zoals interoperabiliteit, de harmonisatie van normen en ’go-to-market’-benaderingen voor e-facturering.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-28T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.