Jan De Witte nieuwe topman van Barco

Dit artikel delen:

Jan De Witte wordt per 1 oktober dit jaar ceo van Barco, een internationaal technologiebedrijf. Hij vervangt de huidge ceo, Eric Van Zele, die later dit jaar met pensioen gaat. De Witte is voormalig directielid van Global Healthcare IT bij General Electric (GE). In zijn rol als ceo van Barco moet hij het bedrijf naar zijn volgende groeifase begeleiden.

Huidige Barco-ceo Eric Van Zele gaat later dit jaar met pensioen. In het vooruitzicht hiervan benoemde de raad van bestuur de 52-jarige Jan De Witte, voormalig directielid bij General Electric, tot ceo-Designate. In juni 2016 treedt De Witte toe tot Barco’s Core Leadership Team. Vanaf 1 oktober 2016 neemt hij de functie van ceo over.

De Witte was tot voor kort voorzitter en ceo van Global Healthcare IT bij General Electric, een divisie met een omzet van ongeveer twee miljard dollar en ruim vierduizend werknemers wereldwijd. Hij was zestien jaar werkzaam bij deze it-divisie en werkte onder meer in de Verenigde Staten en Frankrijk. Sinds 2007 was hij er ook directielid. Voordien was De Witte vijf jaar aan de slag bij Mckinsey en nog eerder voor Procter & Gamble.

Van opleiding is Jan De Witte burgerlijk ingenieur elektromechanica en hij is in het bezit van een MBA van de Harvard Business School.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-28T10:21:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.