Zyxel kiest nieuwe channelbaas en VAR-manager

Dit artikel delen:

Netwerk- en communicatieleverancier Zyxel neemt twee nieuwe krachten aan om het it-kanaal in de Benelux uit te breiden. De Nederlandse Peter van der Putten (47) is aangesteld als head of channel Benelux. De Belg Ken Willekens (31) gaat aan de slag als value added resellers (VAR)-manager België. De heren zijn op 1 juni jongstleden in dienst getreden.

Zyxel gebruikt distributeurs en resellers om het marktaandeel te vergroten. Het claimt gestaag te groeien in België. Daarvoor heeft het nieuwe resellers toegevoegd en het productportfolio bij bestaande partners uitgebreid. Om deze groei te ondersteunen, heeft het bedrijf twee nieuwe medewerkers aangetrokken

Head of channel

Peter van der Putten

Peter van der Putten (foto: Just Justa fotografie).

Peter van der Putten is aangesteld als head of channel voor de Benelux-regio. Hij moet in deze regio het distributiekanaal versterken, met een focus op België en Luxemburg. Hij gaat ook extra aandacht besteden aan de verticale markten zorg, hospitality, onderwijs en telecom. Van der Putten heeft als doelstelling om via langetermijnrelaties de samenwerking tussen Zyxel, het it-kanaal en de eindgebruikers te optimaliseren.

Van der Putten komt over van Pro-Act IT (senior sales executive). Daarvoor was hij bij Targus verantwoordelijk voor het verkoopkanaal in de Nordics en Benelux.

VAR-manager

Ken Willekens

Ken Willekens (foto: Just Justa fotografie).

Naast de aanstelling van Van der Putten, roept Zyxel een nieuwe functie in het leven gericht op het managen van de value added resellers in België. Deze rol wordt vervuld door Ken Willekens. ‘Zyxel heeft in België nog veel terrein te winnen, zowel bij bestaande partners als door nieuwe partners aan te sluiten. We hebben kennis en producten in huis en daar wil ik het it-kanaal bewust van maken. Ik wil de run rate verhogen, waardoor we in België minder afhankelijk worden van projecten.’

Willekens was hiervoor accountmanager bij Deltalink, een distributeur van Zyxel.

Zyxel

Zyxel Communications is in 1989 opgericht en heeft wereldwijd 1500 medewerkers in dienst. Het levert wifi- en ip-oplossingen voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Taiwan. De Benelux-vestiging is gevestigd Hoofddorp. Distributeurs in deze regio zijn Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Deltalink. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T11:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.