Piet Van Petegem CTIO Nationale Loterij

Dit artikel delen:
Piet Van Petegem

Piet Van Petegem wordt de nieuwe chief technology and information officer (ctio) bij de Nationale Loterij. Hij wordt er tevens lid van het directiecomité. Vanaf 15 november volgt hij er Roger Malevé op die met pensioen gaat. Van Petegem is de huidige cio en coo bij de Record Bank.

De 52-jarige Piet Van Petegem, industrieel ingenieur elektronica met een postgraduaat bedrijfskunde, heeft heel wat ervaring in huis die hij uit kan spelen bij de Nationale Loterij. Zo was hij drie jaar project manager bij Barco en ook bijna drie jaar director business consulting bij Arthur Anderson.

Sinds 2000 is hij aan de slag als it-verantwoordelijke, eerst als corporate ict-manager bij Koramic, vervolgens als it-directeur bij de VRT. In 2007 werd Van Petegem it-manager bij de Joris Ide groep. Gedurende ruim zeven jaar was hij chief information officer bij de Bpost bank en na een rol als ceo bij Krefima, werd hij in november 2015 chief operations officer (coo) en cio bij de Record Bank.

Bij de Nationale Loterij zal hij vooral de toenemende digitalisering verder uitbouwen en de it-organisatie in goede banen leiden. Zijn ervaring in de publieke sector en bij de bank met een groot retailnetwerk, vele kleine transacties met nood aan een uiterst grote beschikbaarheid van de it-systemen speelt duidelijk in zijn voordeel.

Piet Van Petegem houdt van koken en speelt graag golf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-26T11:06:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.