CIO Daniel Lebeau verlaat GSK

Dit artikel delen:
Daniel Lebeau

Daniel Lebeau

De Belg Daniel Lebeau, sinds vjif jaar chief information officer van de GlaxoSmithKline Group (GSK), verlaat de pharmareus. Hij wordt opgevolgd door Karenann Terrell, de voormalige cio van Walmart.

Daniel Lebeau, van opleiding burgerlijk ingenieur, werd in 2011 verkozen tot European CIO of the Year in de categorie ‘technology driven CIO’. Hij startte zijn loopbaan begin 1991 als it-directeur bij de Kraft Foods Group. Negen jaar later, in september 2000, ging hij aan de slag bij GlaxoSmithKline, eerst als vice president it van de Belgische vestiging, maar in 2012 werd hij verkozen tot cio van de groep met hoofdzetel in Londen. In de zomer van 2015 werd hij ook verantwoordelijk voor business services.

Zijn job wordt nu ingenomen door Karenann Terrell die de titel krijgt van chief digital & technology officer. Zij moet de groepsstrategie uitwerken op het vlak van digital, data en analytics. 'De impact van technologie op de gezondheidsindustrie wordt steeds groter en we moeten onze aanpak helemaal herdenken', vertelde GSK-ceo Emma Walmsley.

De Amerikaanse Karenann Terrell was ruim zes jaar de cio van Walmart waar ze de digitale strategie en de interactie met de klanten van de warenhuisgigant hertekende. Ze begon haar carrière bij General Motors en werd later cio van Daimer Chrysler. Voor Walmart was ze ook cio van Baxter International. Vorig jaar kreeg ze de Fisher-Hopper Lifetime Achievement Award voor CIO Leadership. Ze werd ook genoemd als mogelijke kandidaat coo van Uber.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-02T09:10:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.