Kris Vervaet leidt digitale business bij de Persgroep

Dit artikel delen:

Kris Vervaet wordt vanaf september bij de Persgroep de nieuwe directeur Publishing en Digitale Business Ontwikkeling. Kris Vervaet was tot 2009 een van de sterkhouders bij Proximus.

Voor de 47-jarige Kris Vervaet is het zijn eerste stap in de mediawereld. De Persgroep zit in volle transformatie na de fusie van de Persgroep Publishing en Medialaan (VTM). De volledige redactie staat voor een verhuis naar een nieuwe hub in Antwerpen. De jongste zeven jaar was Vervaet aan de slag bij de energiegroep EDF Luminus, eerst als chief commercial officer (coo), maar hij groeide al snel door in Parijs tot verantwoordelijke voor de volledige b2b-markt in Frankrijk.

Bij de Persgroep krijgt hij alle uitgaven onder zijn hoede. Het gaat onder andere om de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen, en de magazines Humo en Dag Allemaal. Hij zal vooral de digitale activiteiten moeten ontwikkelen. Die zijn nog steeds op zoek naar een volwaardig businessplan. Zijn ervaring bij Proximus kan zeker een troef zijn. Hij is als burgerlijk ingenieur immers tevens technologisch zeer onderlegd.  Destijds lanceerde hij bij Proximus mede de eerste breedbandoplossingen. 

De Persgroep haalt wel meer topmensen uit de telecomsector. Zo was Koen Verwee, tot voor kort de ceo van de Persgroep, jarenlang vice president bij Telenet.

Kris Vervaet is naast een verwoed fietser eveneens lid van de raad van advies van Awingu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T10:03:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.