Ingrid Merckx ruilt Agfa voor topjob bij Securitas

Dit artikel delen:
cio

Ingrid Merckx wordt de nieuwe country president van Securitas België en Luxemburg. Zij komt over van Agfa Gevaert waar ze werkte aan de afsplitsing van de it-poot Agfa Healthcare. Ze volgt Régis Gaspar op die eind vorig jaar vertrok bij Securitas.

De Leuvense Ingrid Merckx komt aan het hoofd van de Belux-afdeling van Securitas en geeft leiding aan een groep van 6.300 werknemers en vierhonderd miljoen euro omzet. Haar ict-kennis en ervaring zal ongetwijfeld meegespeeld hebben. De veiligheidsindustrie wordt steeds door technologie bepaald.

Het is wellicht ook geen toeval dat Ingrid Merckx naar voor werd geschoven. Eind 2014 nam Securitas de integrator SAIT over. SAIT bestond vooral uit ex-Telindusmedewerkers en werd ook bestuurd door Eric Van Zele die van 2000 tot 2003 de ceo was van Telindus. In die tijd was ook Ingrid Merckx aan de slag bij Telindus. Van 1997 tot 2002 was ze er immers verantwoordelijk voor business development en internationale overnames. Daarna trok ze naar de Agfa Group waar ze vijftien jaar bleef. Eric Van Zele wordt tevens bestuurder van Securitas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-22T16:51:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.