ING België zoekt nieuwe cio, Johan Kestens stapt op

Bank zoekt ook financieel directeur

Dit artikel delen:
Manager

Johan Kestens, chief information officer (cio) van ING België, verlaat het bedrijf om zijn carrière buiten het bedrijf voort te zetten. Hij treedt per 1 september 2018 af, maar werkt in de komende periode nog wel aan enkele strategische projecten bij de bank. Wat hij hierna gaat doen is nog onbekend. Ook moet de bank een nieuwe financieel directeur zoeken, omdat de huidige cfo een nieuwe functie binnen ING Groep gaat bekleden.

Kestens kwam in 2014 bij ING België in dienst als hoofd van Information Technology Services (ITS). Vanuit die rol moest hij de afdeling tot het volgende niveau brengen. Daarna leidde hij de it-transformatie in België naar een grensoverschrijdende it-organisatie in België en Nederland. Naast zijn rol als cio is Kestens lid van het directiecomité.

Voordien was hij onder andere werkzaam bij McKinsey, Almanij, Swift, SAP en A.T. Kearney. Kestens is tevens een uitstekend causeur en was ook meermaals gastspreker tijdens cio-events. Er zou reeds een opvolger bekend zijn maar het is nog wachten op de goedkeuring van de Nationale Bank.

Leegloop in directiecomité

ING België kampt met een leegloop aan de top. Naast het vertrek van de cio, vertrok Clemens Scholzen, verantwoordelijk voor het zelfstandigen, recent naar concurrent KBC. Ook zoekt de bank in België een nieuwe financieel directeur (chief financial officer, cfo). Dit omdat de huidige cfo, Tanate Phutrakul, per 1 oktober dit jaar een andere functie binnen de bank gaat bekleden. Hij gaat aan de slag als ING Group Controller. 

Phutrakul volgt Norman Tambach op, die vanaf 1 juni 2018 is aangesteld als hoofd financial accounting. Hij rapporteert aan de Nederlander Koos Timmermans, cfo van de gehele ING groep.

Het huidige directiecomité bestaat uit: Erik van den Eynden (chief executive officer), Krista Baetens (chief risk officer), Philippe Wallez (head of retail and private banking), Frank Stockx (chief operations officer). De opvolgers van Tanate Phutrakul (chief financial officer) en Johan Kestens (chief information officer) zijn nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T10:56:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.