Nathanael Ackerman is general manger AI4Belgium

Dit artikel delen:

Nathanael Ackerman

Nathanael Ackerman is sinds begin juli aan de slag bij AI4Belgium als general manager. De topexpert in artificiële intelligentie vertoefde lang in Frankrijk waar hij de oprichter en general manager was van de hub ‘France Intelligence Artificielle’.

Ackerman moet België sterker op de kaart zetten op het vlak van artificiële intelligentie. In maart vorig jaar overhandigde de denktank AI4Belgium reeds een rapport aan de federale overheid over de te volgen strategie. De coalitie verenigt opvallende figuren zoals Pattie Maes (MIT), Pieter De Leenheer (Collibra), Frank Robben (Smals), Thierry Geerts (Google), Omar Mohout (Sirris) en Pascal Coppens (Nexxworks). Er zitten ook vertegenwoordigers bij van onder andere de universiteiten, Imec, Agoria, Microsoft, Belfius en de overheid.  

Met Nathanael Ackerman heeft AI4Belgium een sterkhouder aan boord, zo schrijft de website Regional-IT. Hij was in Parijs adviseur innovatie bij ex-staatssecretaris Axelle Lemaire en richtte er de hub ‘France Intelligence Artificielle’ op. Bij de Brusselse universiteit ULB was hij bijna veertien jaar verantwoordelijk voor de technologieoverdracht, eerst als wetenschappelijk ict-adviseur, later als 'technology transfer manager'.   
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T11:20:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.