KPN promoveert Joost Farwerck tot ceo

KPN benoemt Joost Farwerck (54) tot chief executive officer (ceo) en voorzitter van de raad van bestuur. De nieuwe topman is sinds 1994 bij KPN en bekleedt sinds 2014 de rol als operationeel directeur. Daarnaast wordt Chris Figee aangesteld als financieel directeur.

Farwerck vervult momenteel de rol van algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur ad interim. Dit omdat de beoogde KPN-ceo Dominique Leroy niet meer in aanmerking komt voor de rol. Farwerck wordt op 1 december officieel aangesteld en gaat de functie voor vier jaar vervullen.

De nieuwe topman moet als algemeen directeur de bedrijfsstrategie van KPN voor 2019-2021 waarmaken. ‘Mijn primaire focus is om de bedrijfsstrategie van KPN te realiseren en te onderzoeken hoe we de uitvoering nog meer kunnen versnellen om organische duurzame groei te realiseren’, vertelt hij.

Farwerck trad in 1994 in dienst bij KPN en heeft sindsdien heeft diverse managementfuncties in verschillende divisies bekleed. Sinds 2013 is hij lid van de raad van bestuur en in 2014 werd hij aangesteld als operationeel directeur (chief operating officer, coo).

Naast de nieuwe directeur, wordt er ook een nieuw financieel directeur (cfo) aangesteld. Het gaat om Chris Figee, momenteel cfo bij ASR Nederland. Hij volgt [per 1 februari volgende jaar Jan Kees de Jager op, die na ruim vijf jaar als financieel directeur van KPN het bedrijf verlaat om zijn ondernemerscarrière voort te zetten. Hij blijft tot 1 maart 2020 lid van de raad van bestuur en is daarna nog beschikbaar als adviseur.

Dominique Leroy

Op 5 september werd Dominique Leroy, ceo van de Belgische telecomprovider Proximus, aangekondigd als KPN-ceo. Al snel opende de Belgische beurswaakhond FSMA een onderzoek naar Leroy, waarbij zij mogelijk met voorkennis Proximus-aandelen ter waarde van ruim 285.000 euro heeft verkocht. Op zoek naar bewijzen daarvoor heeft het gerecht huiszoekingen uitgevoerd in het kantoor en de privéwoning van Leroy.

KPN zegt dat het 'onduidelijk en onvoorspelbaar' is hoelang deze procedures van de Belgische autoriteiten gaan duren. Om die reden maakte het Nederlandse telecombedrijf gisteren bekend dat Leroy niet de rol van algemeen directeur op zich gaat nemen. Joost Farwerck werd tijdelijk aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur en lid van het directiecomité. Per 1 december dit jaar gaat hij de rol officieel vervullen voor een periode van vier jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-01T10:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.