Nicolas Locoge nieuwe directeur-generaal CIBG

Dit artikel delen:

Nicolas Locoge wordt vanaf 1 maart de nieuwe directeur-generaal van het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest, kortweg CIBG. Hij volgt Hervé Feuillien op die met pensioen gaat.

Hervé Feuillien stond dertig jaar aan het hoofd van het CIBG dat it-diensten levert voor zowat alle Brusselse gemeenten en instellingen. De stad Brussel is daarop een uitzondering, waarvoor GIAL de dienstenleverancier is.

Nicolas Locoge werkte de afgelopen dertien jaar op de Kanselarij van de eerste minister, waarvan de jongste twee jaar als algemeen-directeur van de ondersteunende diensten. Hij studeerde computerwetenschappen aan de Franstalige Brusselse universiteit ULB en haalde aan de Solvay school eveneens een it executive master in it governance en it security & audit. Locoge werkte ruim zes jaar, tot september 2005, als ict-manager bij het nucleaire agentschap FANC. Vervolgens ging hij aan de slag bij Fedict als transition & service manager. In september 2007 verhuisde Locoge naar de Kanselarij.

Nog bij het CIBG wordt Marc Van den Bossche de nieuwe adjunct-directeur-generaal. Hij was het afgelopen jaar cio en cto bij Brussels Prevention & Security en kent het CIBG goed. Hij was er ook ruim twee jaar it-manager. Voordien werkte hij dertig jaar bij de KBC in diverse it-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-13T10:24:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.