Marc Vael nieuwe voorzitter studiecentrum SAI

Dit artikel delen:

Op 1 februari volgt Marc Vael Jacques Vandenbulcke op als voorzitter van SAI, de vereniging van informatici van Brussel en Vlaanderen. Professor bijzonder emeritus Jacques Vandenbulcke (KU Leuven) was meer dan dertig jaar voorzitter. Hij blijft lid van de raad van bestuur van SAI als ere-voorzitter.

SAI staat voor Studiecentrum voor Automatische Informatieverwerking. Het telt zo’n duizend leden, individuen en bedrijven. SAI biedt workshops en informatie-avonden over technologie in bedrijfsomgevingen, over cloud, iot, security of databasetechnologie. Dat gaat gepaard met een sterk academische aanpak.

'Ik ben zelf ook al 25 jaar lid van SAI en heb heel wat respect voor Jacques Vandenbulcke van wie ik op de KULeuven nog les kreeg. Met een sterk team willen we dat levenswerk verderzetten', vertelt Marc Vael, global ciso bij Esko.  

Seppe van den Broecke (UGent) wordt operationeel manager. In het team zit verder Gert Vanhaecht (cio van Belfius Insurance), Guido Van Humbeeck (directeur architectuur en innovatie bij de VDAB), Manu De Backer (prof UAntwerpen en ceo van The Master Labs), Matthias Hutsebaut (AI PhD Uantwerpen), Jan Moons (ceo van The Master Channel) en Johan Merckx (ceo van Four Dimensions).

SAI brengt vanaf dit jaar opnieuw een kwartaaltijdschrift uit dat mee zal bepaald en geïnspireerd worden door William Visterin, de hoofdredacteur van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-27T11:59:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.