Pierre Masai bepaalt Toyota-strategie vanuit Japan

Dit artikel delen:

Pierre Masai verhuist in April naar de Japanse stad Nagoya waar hij verantwoordelijk wordt voor het uitwerken van de globale strategie voor Toyota Systems, een bedrijf met 2.500 medewerkers en een omzet van zowat één miljard dollar.

Pierre Masai is sinds ruim negen jaar vicepresident information systems bij Toyota Motor Europe. Nu verhuist hij dus naar het moederhuis in Japan waar hij hij de globale strategie zal aansturen. Het is de ultieme bekroning voor een prachtige loopbaan in de auto-industrie. 

Hij studeerde wiskunde en computerwetenschappen aan de Brusselse ULB universiteit en haalde een MBA aan de Solvay school. Recent haalde Masai nog een doctoraat computer science aan de universiteit van Straatsburg.

In 1995 werkte hij bij Volkswagen als it-directeur om er drie jaar later door te groeien tot senior manager Management Services in China. In juni 2000 werd hij als global cio aangetrokken door Europcar International. Twee jaar later vervulde hij dezelfde rol bij ACR Logistics. In de winter van 2005 ging hij dan aan de slag bij Toyota Motor Europe met hoofdzetel in Brussel, eerst als it-directeur, later als vicepresident information systems. Hij was er als cio verantwoordelijk voor it voor r&d, productie en verkoop, dertig distributeurs in 53 landen en negen productie-eenheden. Masai was voor Europa tevens chief information security officer.

'Ik blik terug op een zeer fascinerende tijd bij Toyota Motor Europe. Na mijn laatste buitenlandse loopbaanmissies in China en Parijs tussen 1998 en 2005, kijk ik er nu bijzonder naar uit om naar de geboorteplaats van Toyota in Japan te verhuizen voor een globale rol in de organisatie', vertelt Masai. Bij Toyota Motor Europe wordt hij opgevolgd door de Japanner Akihiko Shibata.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-28T09:38:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.