Red Hat kiest Paul Cormier als ceo

Dit artikel delen:

Paul Cormier

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, stelt Paul Cormier aan als chief executive officer (ceo) en president. De nieuwe topman is al sinds 2001 in dienst bij Red Hat, onder meer als hoofd van de Products & Technologies-tak. Cormier volgt Jim Whitehurst op, die aan de slag gaat als president bij het moederbedrijf van Red Hat: IBM.

Paul Cormier kwam in 2001 in dienst bij Red Hat. De organisatie claimt dat de vers aangestelde topman een bijdrage heeft geleverd aan de belangrijkste strategieveranderingen van Red Hat. Daarnaast was hij ‘de drijvende kracht’ achter de uitbreiding van het producten- en dienstenportfolio.

Cormier heeft vijfentwintig overnames van Red Hat meegemaakt. Zelf werd het bedrijf in 2019 overgenomen door IBM. Nadien richtte hij zich op de schaalvergroting en versnelling van Red Hat, met behoud van de onafhankelijkheid en neutraliteit van het bedrijf.

IBM

De aanstelling van Paul Cormier  als nieuwe directeur komt tot stand door een wisseling van de wacht bij moederbedrijf IBM. Daar gaat ceo Ginni Rometty met pensioen. Arvind Krishna, sinds 1990 in dienst bij IBM, is haar opvolger. Hij is per vandaag de ceo van IBM. Ook heeft de wisseling ervoor gezorgd dat Jim Whitehurst, tot eind 2019 ceo van Red Hat, een rol krijgt bij Big Blue, namelijk als president.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-06T16:44:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.