Kalman Tiboldi gaat voluit voor Gem One

Dit artikel delen:

Kalman Tiboldi, tot nu toe chief business innovation officer bij de TVH Group, gaat voortaan voluit voor Gem One, een digitaal iot-platform dat wereldwijd diensten biedt voor het machinepark van bedrijven. Dat gaat van tracking, monitoring, security, predictive maintenance tot remote analyse.

Kalman Tiboldi

De rijzige Roemeen Kalman Tiboldi heeft altijd gekozen voor de meest vooruitstrevende technologie. Hij begon in 1991 bij de TVH groep met hoofdzetel in Waregem, als senior software manager maar groeide al snel door in de organisatie. Vanaf 2000 werd hij cio van de Belgische vorkliftspecialist die een wereldwijde omzet haalt van zo’n 1,7 miljard euro. Tiboldi bouwde de hele digitale transformatie uit waarbij de groep tot zo’n 90 procent online inkomsten haalde. Begin 2011 werd hij chief business innovation officer. Daar komt nu een einde aan want hij gaat zich volledig toeleggen op Gem One. Die afdeling heeft hij enkele jaren opgericht binnen zijn r&d-divisie. Twee jaar geleden werd het een zelfstandig bedrijf.

Hybride model

"We gaan naar een hybride model waarbij de wereld van de machines ook in een virtuele digitale wereld terecht komen met een ‘single view concept’"

Het digitaal iot-platform van Gem One is volledig gebaseerd op Google. Het telt vandaag veertig medewerkers, biedt diensten aan voor zo’n zevenhonderd klanten wereldwijd en beheert ruim 35.000 machines, van vorkliften tot industriële poorten. En het gaat hard want dit jaar rekent Gem One op 7 miljoen euro opzet, wat binnen de twee jaar zou oplopen tot 50 miljoen euro. 'Ik duw mijn droom nog wat verder door. Het potentieel is enorm', vertelt Tiboldi. 'We gaan naar een hybride model waarbij de wereld van de machines ook in een virtuele digitale wereld terecht komen met een ‘single view concept’. Zelfs Google wil een case maken van deze innovatieve aanpak.' Tibildo is momenteel cto van Gem One. Door de enorme groei werd zopas gekozen voor Patrick Smets als ceo. Die heeft onder andere vier jaar bij McKinsey gewerkt en was al een jaar cfo bij Gem One.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-17T11:52:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.