Ict-topman Donvil maakt opvallende carrièreswitch

Dit artikel delen:

Jos Donvil verrast iedereen en wordt operationeel directeur bij voetbalclub Anderlecht. Hij was vijf jaar de ceo van de mobiele operator Base en vier jaar van de Waalse telecomspeler Voo.

Voetbal is een passie voor Jos Donvil (60). Met Base was hij de grote sponsor van Standaard-Luik. Hij bezat ook een tijdje vijf procent van voetbalclub Zulte-Waregem. Toch is zijn overstap een verrassing. Volgens De Tijd wordt de economist van opleiding nu operationeel directeur en zal hij dus rapporteren aan ceo Karel Van Eetvelt. 

Na een carrière bij Mars, Kraft Foods en Unilin kwam Donvil in 2007 in de ict-biotoop terecht bij Base, eerst als chief commercial officer, en vanaf 2012 als ceo. Hij positioneerde Base als dé challenger en prijzenbreker. Met de sponsoring van Standaard-Luik kon hij de Waalse markt inpalmen én kregen de supporters een voordelig abonnement.

Toen Base overgenomen werd door Telenet, verkaste hij in het najaar van 2016 dan ook naar Voo, de Waalse telecomspeler die internet-, tv- en mobiele communicatiediensten aanbiedt. Daar kwam hij in een woelig water terecht want Voo is een afdeling van Nethys dat in een schandaalcultuur baadde met topman Stéphane Moreau. Donvil bleef er toch ruim vier jaar ceo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-24T09:46:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.