Patrick Putman wordt cio van Manuchar

Dit artikel delen:

Patrick Putman, tot voor kort cio bij Engie Cofely Belux, wordt de nieuwe chief information officer van de multinational Manuchar. Dat is een van de wereldleiders in natriumcarbonaat en -sulfaat, goed voor een omzet van 1,5 miljard dollar, mét hoofdzetel in Antwerpen.

Het wordt een stevige uitdaging voor Patrick Putman want Manuchar heeft een wereldwijd netwerk met zowat 160 vestigingen, tweeduizend werknemers en een reusachtige vloot transportmiddelen, van vrachtwagens tot cargo’s. Door heel wat overnames zijn er diverse systemen operationeel die tot een uniform netwerk moeten geleid worden.

Voordat hij bij SAIT en RealDolmen aan de slag ging, werkte Patrick Putman acht jaar bij Proximus, van 1993 tot oktober 2001. Eerst als netwerk supervisor, later als project manager disaster recovery. In 2004 trok hij naar Bpost en werd er director business excellence parcels & international. Na enkele korte opdrachten als cio bij Isabel en program manager e-factory bij Colruyt, werd hij in de lente van 2015 aangetrokken als chief information & innovation officer bij DP World. Sinds maart 2019 was hij cio bij Engie Cofely.

Patrick Putman is tevens lid van de MIT Club en bestuurder van Beltug. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T14:51:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.